Bursaspor Fenerbahçe: 0-1 / Maç özeti

Bursaspor Fenerbahçe: 0-1 / Maç özeti
Fenerbahçe, ligin 14. haftasında karşılaştığı Bursaspor'u Giuliano'nun golüyle 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 29'a çıkararak Galatasaray'ı geçti ve 2. sıraya yükseldi.

Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor'un konuğuydu. Sarı-lacivertliler mücadeleyi 65. dakikada Giuliano'nun penaltı golüyle 1-0 kazandı.

Aykut Kocaman'ın ekibinde 39. dakikada sakatlanan Janssen'in yerine soldado girdi. Sarı-lacivertliler ligde üst üste 4 maç kazanarak 29 puana yükseldi.

Bursaspor seyirci rekoru kırdığı mücadelede 7 maçlık kaybetmeme serisini sonlandırdı.

Fenerbahçe ligde bir sonraki maçını evinde Karabükspor ile oynayacak. Bursaspor ise Trabzonspor deplasmanına gidecek.

20171208_2_27378945_28624393_web.jpg

Bursasporlu taraftarlar Fenerbahçe maçı öncesinde tribünlerde görsel şölen oluşturdu.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda oynayacağı Bursaspor ile bugüne kadar 96 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-lacivertlilerin 48’e 14 galibiyet üstünlüğü bulunuyor.  Ligde geride kalan 14 haftada sarı-lacivertliler 26 puan ve averajla üçüncü sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 24 puanla altıncı sırada yer alıyor.

20171208_2_27378945_28624400_web.jpg

BURSASPOR FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ DUYURU

Fenerbahçe Süper Lig'in 15. haftasında Bursasporla yarın oynayacağı maç öncesinde taraftarlarına duyuruda bulundu. Karşılaşmaya yönelik Bursa İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlar hakkında taraftarlarına bilgi veren Fenerbahçe, kulübün resmi internet sitesinden şu ifadelere yer verdi;“Karşılaşmaya yönelik Bursa İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlar gereğince; müsabaka günü İstanbul'dan karşılaşmaya gidecek olan taraftarlarımız, maç öncesi araçlarıyla birlikte İstanbul-Bursa otoyolu Ovaakça Gişeler ve Yalova-Bursa yolu Engürücük Mevkiinde oluşturulan uygulama noktasına gelerek Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'na Bursa Emniyeti'nin yönlendirmesiyle birlikte intikal ettirilecektir. Araçların, müsabaka bitiminden sonra yine aynı şekilde Bursa ilinden ayrılmaları sağlanacaktır.

BAYRAK KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Bursaspor’da Fenerbahçe maçı öncesinde bayrak krizi yaşanırken, yeşil beyazlı ekip ile Bursa Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonrası kriz çözüldü.

20171208_2_27379167_28624877_web.jpg

Süper Lig’deki 15’inci hafta mücadelesinde bugün Bursaspor ile Fenerbahçe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda karşılaşacak. Bu zorlu randevu öncesinde ise yeşil beyazlı tribünlerde koreografi heyecanı yaşanıyor. Yeşil beyazlı taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesinde tribünde görsel şölen oluşturmayı planladı. Ancak sabah saatlerinde polisler tarafından sopalı bayrakların tribünlerden toplatıldığı iddiası ortaya atılırken, Bursasporlu taraftarlar da bunun üzerine tepki gösterdi.

Maça girmeme ihtimalinin de konuşulması üzerine Bursaspor Kulübü harekete geçti ve yeşil beyazlı ekip Bursa Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda taraftarın Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’na bayrakları ile giriş yapabileceklerini açıkladı. Böylelikle Fenerbahçe maçı öncesinde bayrak krizi de çözülmüş oldu.