Burun Estetiği

Burun Estetiği
Genel itibariyle burun estetiği işleminde kıkırdak ve kemiklerin yapısı değiştirilerek buruna yeni bir şekil verilir. Daha estetik bir burun yapısı elde etmek için bazı durumlarda kemik ve kıkırdakları kesmek ya da bazen de eksik yerlerin tamamlanması ve şekil değişikliği gerekebilir. Estetik burun ameliyatı ya da diğer adıyla rinoplasti cerrahinin en zor ve bilinmezleri en fazla olan ameliyatlardan biridir. Aynı zamanda; burun estetiği buruna daha güzel ve estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla gerçekle

Burun Estetiği Nedir?

Estetik burun ameliyatı günümüz koşullarında en sık yapılan ve olumlu sonuçları iyi olan yüz güldürücü kozmetik ameliyatlardan biridir. Estetik bakımdan oldukça ön planda olan burnun dış görünümünün değiştirilmesi için yapılan ameliyatlarda solunum ve koku alma gibi çeşitli fonksiyonların iyi bir şekilde korunması da önemlidir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Burundaki kemer görünümü, burun ile alın veya burun ile dudak arasındaki açının düzeltilmesi, burun düşüklüğü, burun genişliği, burun kırılması, burun küçültülmesi, burun büyütülmesi, burundaki asimetrik sorunların giderilmesi amacı ile burun estetiği uygulanır.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

İki farklı yöntem ile burun estetiği gerçekleştirilebilir. Bunlar açık burun estetiği ve kapalı burun estetiğidir. Burunda hangi yöntem estetik ameliyatı yapılırsa yapılsın bunun endikasyon olması önemlidir. Endikasyon, hastalık ya da müdahalenin tanımı için gerçekleştirilecek tedavi yöntemlerine verilen isimdir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları uzman doktora ve tercih edilen yönteme bağlı olarak farklılık gösterir.

Jinekomasti Neden Oluşur?

Çoğunlukla jinekomasti hormonal dengesizlikler sonucunda meydana gelir. Erkeklerde testosteron hormonunun azalması ve östrojen hormonunun artması ile jinekomasti görülür. Hormonal dengesizlikler dışında bitkisel ürünler kullanılan ilaçlar ya da çeşitli hastalıklar da jinekomasti oluşumuna neden olur.

Jinekomasti Sebepleri Nelerdir?

Östrojen ve testosteron hormonunun düzensizliği sebebiyle jinekomasti meydana gelir. Eğer vücuttaki testosteron miktarı azalırsa veya östrojen miktarında artış meydana gelirse jinekomasti meydana gelir. Bu hormonal değişikliklerin çeşitli sebepleri olabilir.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir?

Genel kapsamda jinekomasti üç ana tipi bulunur. Bunlar; miks tip, lipomatöz, glandüler olarak isimlendirilir. Glandüler tipte büyümeyi meme dokusu sağlar, lipomatöz tipte yağ dokusu meme büyümesine neden olur.

Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda popo estetiği kadınların en fazla tercih ettiği estetik operasyonlardan biridir. Bu şekilde kıvrımlı bir vücuda sahip olmak mümkün olur. Yaşlanma veya hızlı kilo kaybı nedeniyle meydana gelen sarkma ve şekil bozuklukları popo estetiği işlemi ile giderilir. Çeşitli kalça düzensizlikleri, kalça asimetrileri, ameliyat sonrası şekil bozuklukları olan kadınlar daha biçimli ve yuvarlak hatlara sahip popolara sahip olabilirler.

Kalça Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Uygulamalarına göre popo estetiği farklılık gösterir. Popo kaldırma, büyük ve basık kalça küçültme ameliyatı, popo yapma, kalça dikleştirme ameliyatı, popo germe, kalça dolgunlaştırma ameliyatı sıklıkla gerçekleştirilen estetik operasyonlar arasında yer alır.

Popo Dikleştirme Ameliyatı

Kalça bölgesinde yaşlanma, yağlanma, düzenli egzersiz yapılmaması, hızlı kilo kaybı gibi nedenlerle şekil bozuklukları meydana gelebilir. Genelde genetik biçim bozuklukları kalçaların şekilsiz görünmesine sebep olabilir. Özellikle yağlanma kalça bölgesinde sarkma durumlarının meydana gelmesine sebep olur.

Popo Büyütme ve Popo Estetiği Yöntemleri

Günümüzde popo estetiği iki yöntemle yapılır. Poponun büyük ve özellikle yan kısımlarının yağlı olduğu ve poponun belirgin olmadığı veya şeklinin küçük olduğu ama sınırlarının belli olmadığı durumlarda gerçekleştirilen bir yöntemdir. Fazla bölgelerden yağ alma işlemleri de gerçekleştirilir.

Popo Estetiği Fiyatları

Uygulama yöntemine, uzmana ve uygulamanın yapılacağı kliniğe bağlı olarak farklı fiyatlarda popo estetiği gerçekleştirilir.