Bütçe Başkanlığı'na getirilen Ağbal'a 662 kişilik kadro

Bütçe Başkanlığı'na getirilen Ağbal'a 662 kişilik kadro
Kabine'de yar almaması özellikle yurt dışı olmak üzere ekonomi çevreleri tarafından tepkiyle karşılanan Naci Ağbal, Cumhurbaşkanlığı Bütçe Başkanlığı'na getirilirken Ağbal'a 662 kişilik bir kadro tahsis edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni dönemin ilk kabinesinde eski Ekonomi Bakanı Naci Ağbal'ın yer almaması yurt dışı başta olmak üzere ekonomi çevreleri tarafından tepkiye neden olmuştu. Yeni kabinede ekonomi ve hazinenin başına Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak getirilirken, Ağbal'ın durumu netlik kazanmamıştı.

Son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ağbal, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Başkanlığı'na getirildi. Bütçe Başkanlığı Başkanlığa gönderilen bütçe tekliflerini inceleyerek bunların bütçe hazırlıklarına esas teknik ilke, esas ve usullere uygunluğunu sağlayacak olan Başkanlık, ödenek, gelir ve nakit verilerini derleyerek bunları harcama politikaları açısından değerlendirecek.

Başkanlığa getirilen Ağbal'a ise 662 kişilik bir kadro tahsis edilecek.

OVP’YE ETKİSİ OLACAK

Kalkınma planı, OVP, Orta Vadeli Mali Plan, Cumhurbaşkanı yıllık programıyla sektörel plan ve programların uygulanmasını izlemek, değerlendirmek, gerektiğinde değişiklik yapmak veya teklif vermek gibi görevi olan Başkanlık, stratejik planların hazırlanması, uygulanması ve izlenmesine ilişkin genel ilke, esas ve usulleri tespit edecek.

Başkanlık, kamu idarelerinin stratejik planlarının kalkınma planı, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen politikalar ve OVP’de belirlenen hedef ve amaçlara uygun hazırlanmasını sağlayacak ve sonuçlarını değerlendirecek.

BÜTÇE ÇALIŞMALARI YAPACAK

Temel makro plan ve programların hazırlanmasında esas alınacak kısa, orta ve uzun vadeli makroekonomik tahminleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Politika Kurullarının görüşünü de alarak yapacak olan Başkanlık, ekonomik modeller, dünya ekonomisi, ülke ekonomileri, ulusal ve uluslararası makroekonomik stratejiler konularında araştırmalar ve Bakanlıkla ile birlikte harcama ve bütçe politikalarının geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek.

Başkanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçe hazırlık çalışmaları sırasında uyacakları teknik ilke, esas ve usulleri tespit edecek ve bütçe hazırlık çalışmalarını koordine içinde yürütecek.

İlgili Haberler