Bütçe görüşmesinde din, ahlak, hukuk tartışması

Bütçe görüşmesinde din, ahlak, hukuk tartışması
TBMM Genel Kurulu’nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı görüşmesinde HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, AKP iktidarına “Ne ahlak, ne hukuk, ne din, ne de kitap tanıyorsunuz” suçlamasını getirdi.

Tasarının 2. maddesi üzerinde söz alan Binici, “Üşenmeyin sokaklara bir bakın. Ermenek’te oğlunu iş cinayetine kurban veren Recep Gökçe’nin ayağında yırtılmış lastik ayakkabılara çok iyi bakın. O ayakkabılar dürüstlüğün ve helalliğin simgesidir. O ayakkabıların hiçbir zaman kutusu olmadı. Hani sizin meşhur kutularınız var ya...Recep Gökçe’nin olmayan yatak odasında para sayma makinesi ve kasalar hiç olmadı. Ama siz çıkamazsınız sokaklara. Çünkü sizin gezdiğiniz sokaklarda talan, yağma, rant, peşkeş var. Gezdiğiniz sokaklarda eteklerinize yapışıp çocuklar gibi ’hani bana’diye sırada bekleyen candaşlarınız var. ’Nerede beleş orada yerleş’diyen rantçılarınız var. Diktiğiniz AVM’ler, rezidanslarla talan ettiğiniz sonra da siluet bozuldu diye timsah gözyaşları döktüğünüz İstanbul var. İktidar hırsıyla amaca ulaşmak için her yol mubahtır diyerek ne ahlak, ne hukuk, ne din, ne de kitap tanıyorsunuz” diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Binici’nin sözlerini tamamlamasının ardından AKP Grubu’na, “Cevap vermeyecek misiniz? Ne dinsizliğiniz ne kitapsızlığınız kaldı. Buna cevap vermiyorsanız, daha sataşma için söz istemeye hakkınız yok” dedi. Bazı AK Parti milletvekilleri, Binici’ye tepki gösterdi.
AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, birleşimin ilerleyen saatlerinde Binici’nin sözlerine yanıt verirken, kendilerinin “taş atana da gül atan bir geleneğin sahibi olduklarını” belirterek, “Zaman zaman attığımız gülün dikenleri batıyor olabilir ama gül atmaya çalışıyoruz” dedi.