Büyük derbi yaklaşırken futbolculardan dev adım

Büyük derbi yaklaşırken futbolculardan dev adım
Her zaman kavgaların yaşandığı Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden önce bu kez futbolcular arasında gerçekleşen telefon trafiği havayı yumuşattı, umut saçtı.

Haber: Faruk Malik

 

Kanarya’nın kaptanı Emre Belözoğlu, sakat olan Burak’ı arayarak zeytindalı uzattı. Golcü oyuncu da barış mesajları verdi. Fenerbahçe-Galatasaray derbisine sayılı günler kaldı...  Kadıköy’de 23. haftada Fenerbahçe, Galatasaray’ı ağırlayacak. Liderlik için iki takımın kıyasıya yarıştığı bu günlerde taraftarlar da sonucu merak ediyor. Sarı-lacivertliler geleneği sürdürüp Şükrü Saracoğlu’nda kazanmayı, Cimbom ise 1999’dan sonra ilk kez galip gelmeyi hedefliyor... Müsabaka şampiyonluk yarışında önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor... Sahadan 3 puanla ayrılan taraf şampiyonluk yarışında hem puan olarak hem de psikolojik olarak büyük avantaj elde edecek... İşte buna rağmen Türk futbolunda barışı, dostluğu, centilmenliği çağrıştıran önemli bir olay yaşandı. Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu, Cimbom’un süper golcüsü Burak Yılmaz’ı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve sakatlığı hakkında bilgi aldı. Tecrübeli futbolcu, “Burak durumun nasıl? Senin maça yetişmeni çok istiyorum. Biz sahada rakibimiz; ama aynı mesleği yapıyoruz. Hiçbir futbolcunun sakatlık nedeniyle forma giymemesini istemem. Üstelik de sen Milli Takım için de önemli bir oyuncusun” dedi.

Önce dostluk
Galatasaray’ın golcüsü Burak Yılmaz da Emre Belözoğlu’na teşekkür etti... Milli futbolcu, “Kayseri Erciyes maçında forma giymem zor; hatta imsansız gibi. Ancak Fenerbahçe maçına yetişmek için elimden geleni yapıyorum. Eğer yeni bir sakatlık yaşamazsam ya da tedavi sürecim iyi geçerse sanırım Kadıköy” de sahada olurum” dedi. Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en önemli takımlarından biri olduğunu kaydeden Burak Yılmaz, “Emre abi. Senin durumun nasıl? Söylediğin gibi biz sahada rakip olabiliriz; ancak milli takımdan arkadaşız. Aynı işten ekmek yiyoruz. Kimse kimsenin sakatlığı nedeniyle oynamamasını istemez. Önemli olan her iki takımın da sahaya en güçlü 11’leri ile çıkmaları ve bu şartlarda hak ederek kazanmak. Son yıllarda derbilerde hep olay çıktı. Bu kez gergin ortam yaşanmamalı. Futbol oyun kuralları içinde hak eden 3 puan alsın” şeklinde konuştu. Her iki oyuncunun sürekli birbirini aradığı ve derbi öncesinde moral verdiği de kaydedildi.