Büyük dini cematten “Bozkurtlara oy ver” çağrısı..

İskenderpaşa Cemaati’nin taşları yerinden oynatacak açıklaması gündeme bomba gibi düştü.. Şeçime sayılı günler kala, dengeleri zorlayacak bir hamle İskenderpaşa Cemaatı tarafından yapıldı... Cemaatin Lideri Nurettin  Coşan, yayınladığı tebliğde “Şimdi silkin, şimdi uyan, dengeleri boz. ‘Bozkurtlara’ fırsat ver, yol ver, OY ver...” diye çağrıda bulundu..
Nurettin Coşan; “Oy ver ki; Bozkurtlar çeki düzen versin, destek olsun dostlara, fayda versin, tek yürek olsun iyiler...” diye ekledi..
Nurettin Coşan’ın bu açıklaması önemli bir işaretin tezahürü.. Bir süredir Türkiye’deki cemaatlarin “okyanus ötesi” rahatsızlığı  bilinmekteydi.. Cemaatler, ikinci plana itilmekten, seçimlerde konu mankeni olmaktan ve “okyanus ötesinin” tek başına hem manevi iklimi tutmasından hem de büyük bir maddi imparatorluk olmasından şikayetçiydiler..
Aynı zamanda İslama bakış, Türkiye’nin milli vasfının tasfiye edilmesi süreci de bazı dini cemaatlerce kabul edilemez bulunuyordu..
İskenderpaşa Cemaati Türkiye’nin dünyaca ünlü dini cemaati. Camianın İngiliz Commonwelt ülkelerinde büyük etkinliği var.. ABD ve AB ülkelerinden Asya’ya kadar mürit topluluklarına sahip..
Cemaatin unutulmaz lideri Mehmet Zahit Kotku, düşünce dünyasına yön vermiş bir düşünür, önceki Lider Esat Coşan da saygın bir kişilikti.. Esat Coşan, 2003 yılında Avustralya’da esrarengiz bir trafik kazasına kurban gitmişti!.. Bu kazanın üzerine İngiliz Gizli servisinin parmak izi de düşmüştü.. Bu konu ayrıca işlenecek önemli bir durumdur.. Esat Coşan’ın tasfiyesi, cemaatinin sindirilmesi ile Türkiye’nin belli düzeyde yapılandırması paralelliği vardır..
Bugün önemli olan Cemaatin şimdiki Lideri Nurettin Coşan’ın açıklmasıdır..
Coşan, itina ile kaleme aldığı açıklamasında şunları istiyor..
“Değerli kardeşim, aklını kullan!
Nereye gidildiğini, yarın ne olacağını, canından çok sevip tercih edip büyüttüğün çocuklarını, istikbalini düşün, emekliliğinin, sonrasının, hayatının istemediğin, tasvip etmediğin bir düzeneğin içinde geçtiğini, heba edildiğini farket, bu duruma müdahale et, itiraz et, boş verme!
Anlamaya, görmeye çalış, doğruyla yanlışı ayır, duruşunu özünle birleştir.
Göz boyamalı, kısa vadeli, saman alevli, serap misali ağzına bal çalındığını, çalınanın aslında bal olmadığını, duygularınla oynandığını, oynananlardan bihaber gafil kaldığını gör!
Kafanı devekuşu gibi kuma gömüp yaşadığın ülkede değerlerinin buharlaşmasına kayıtsız kalma, ‘neme lazım’ deme, ‘menfaatim’ deme!
Maneviyat bahçemize dadanmış domuz sürülerini, sırtlanları, hain köpekleri, kurnaz tilkileri, leş kargalarını, kanımızı, canımızı, değerlerimizi, zenginliklerimizi emmeğe yeltenen sülükleri, asalakları silkele, sırtından at, kamburunu düzelt, el ele ver, gücünü topla, maneviyatını düzelt, iyileri bul, onlarla birleş, işbirliği yap, yanlışı düzelt!
Bunu daha önce yaptın. Güzeli seçtin, güzelleştin, güçlendin. Örnek oldun, öncü oldun, yol gösterdin, ilham kaynağı oldun, sevildin...
Isıttın, karanlık asırlara güneş oldun aydınlattın. Çağ atlattın. Susuz yüreklere su serptin, serinlettin. Umut oldun, çare arayan biçare insanlığa, tarih yazdın altın harflerle dimağlara.
Şimdi silkin, şimdi uyan, dengeleri boz. Bozkurtlara fırsat ver, yol ver, OY ver. Çeki düzen versin, destek olsun dostlara, fayda versin, tek yürek olsun iyiler.
Sagduyu’nun mevcut hükümeti kuran partiye ilk genel seçimlerinde tek başına iktidar olmasıyla sonuçlanan verdiği şartlı destekle bile, hala, maalesef insanlık için, inananlar için beklenenleri gerçekleştiremeyen Sayın Başbakan, MHP’li kardeşlerin barajı aşamayacağını bekliyor. Haydi! Yalnız bırakmayalım meydanda özgürlükler vaad edegelen arkadaşı. MHP’li kardeşlerim, barajı aşın da, sizinle birlikte, daha önce söz verip de yerine getiremeyenler için bir telafi fırsatı doğsun.
Birleşsin güçler def etsin akbabaları, şanımız yürüsün cihanda.
Sefillere uşak olmayalım.
Çünkü, kölesiyiz, Razı olsun alemlerin Efendisi bizden.”
Bu açıklama, hakim cemaatin duvarlarına inmiş bir gülle niteliği de taşımaktadır..

Yazarın Diğer Yazıları