Büyük Operasyon Başladı!

Büyük Operasyon Başladı!
Suriye'de terör örgütü IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'ya düzenlenmesi planlanan kara operasyonu başladı.

Operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da Rakka çevresindeki IŞİD mevzilerini bombaladığı bildirildi.

Rakka kentinin geri alınması için uzun süredir hazırlığı yapılan operasyonun bugünsaat 14.00 sıralarında başladığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, operasyona içerisinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ‘nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin yanı sıra Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugayları'nın da katıldığını bildirdi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkan Mesut Barzani’ye yakınlığı ile bilinen ’Rudaw’ adlıinternet haber kuruluşunun haberine göre, Kobani’nin 50 kilometre güneyinde bulunan Ayn İsa kasabasından üç kol halinde başlatılan operasyonun ilk hedefin Rakka’yı kuzeyden kuşatmak olduğu bildirildi.

Bir süre önce Suriye’nin Rojava bölgesinde bulunan Kobani’ye giden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, operasyona katılacak olan Demokratik Suriye Güçleri’nin yetkilileri ve komutanları ile görüşmüştü. ABD’li komutan görüşmede, Rakka operasyonuna başlanması durumunda ellerinden gelen desteği kendilerine sunacağını da söylemişti. ABD’li komutan Votel, Suriye’den sonra Ankara’ya gelmişti.

Sputnik'in haberine göre, operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyonuçakları da Rakka çevresindeki IŞİD mevzilerini bombalıyor.