Büyük oyun nasıl deşifre edilir?

ABD Başkanı Barack Obama, 18 Aralık 2015'te Hizbullah'a ait El-Menar televizyon kanalı ve kanalın programlarını yayınlayan uydu operatörlerini hedef alan ve Hizbullah ile işlem yürüten finansal kuruluşlara karşı cezalandırıcı tedbirler alınmasını içeren kanunu imzaladı. Yani sadece para hareketlerine karşı değil medyaya karşı da tedbir alıyorlar?

Lübnan Merkez Bankası bu karara uyacağını açıkladı!

Derken Beyrut'taki bankalardan birinin önünde önceki akşam büyük bir patlama meydana geldi. İftar saati olduğundan kimse yaralanmadı. Şimdi eylemi, Hizbullah'ın yapıp yapmadığı tartışılıyor!

***

Lübnan'da Hizbullah tartışması devam ederken Irak'ta Felluce'yi IŞİD'den geri alma operasyonunda ABD'nin Hizbullah ile iş birliği yaptığı ortaya çıktı! Şırnak'tan olayları takip eden Abdullah Ağar, bu bilgiyi verdikten sonra, "ABD sadece Türkiye'nin 'terörist' ilân ettiği örgütlerle değil kendisinin terörist ilan ettiği örgütlerle de iş birliği yapıyor" diyor.

Ağar'ın tespitlerine göre tablo şöyle:

"Felluce operasyonuna katılan 15 bin kişilik Şii milis kitlesinin liderliğini, ABD tarafından Temmuz 2009'dan bu yana global terörist olarak kabul edilen eski Bedir Tugayları komutanı Abu Mehdi al Mühendis yapıyor.

ABD'nin Felluce'de havadan desteklediği saz arkadaşları ise şu gruplardan oluşuyor:

-Mukteda El Sadr'a bağlı Barış Tugayları, Bedir Tugayları, Harakat al Nujaba, Hizbullah Tugayları, Ashab-ül Ehlül Hak, İmam Ali Müfrezeleri, Seyit Şüheda Müfrezeleri...

İyi de bu örgütlerin hepsi ABD'nin terörist grup listesinde yer alıyor!"

Ağar, 2015 başında, Irak basınında çıkan ABD uçak ve helikopterlerinin IŞİD'in kontrolündeki bölgelere havadan gıda ve mühimmat attığına dair haberlere de yer verdi.

***

AKP iktidarı böyle bir oyunda, yani Suriye harekâtında ABD, İngiltere ve İsrail ile iş birliği yaptı. Sonucun ne olduğunu artık herkes söylüyor!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Suriye'de bir Kürdistan inşaatına devam edildi. Üstelik öyle bir noktaya geldik ki stratejik ortağımız olan, model ortağımızla sürekli görüşmeler yapılıyor ama sonuçta Amerika Birleşik Devletleri, YPG ile birlikte PYD'nin meşruiyetini sağlıyorlar. Irak'ta olduğu gibi maalesef Türkiye'nin güney sınırlarında da bu sefer PKK egemenliğine dayalı bir terör devleti inşa ediliyor" diyor.

***

Aslında aynı oyunun benzeri, uzun süreden beri Türkiye siyasetinde de uygulanıyor! ABD, yumurtalarını sadece iktidar sepetine koymadı. Muhalefet sepetinde de ABD'nin yumurtaları var. Siz buna ister kuş yumurtası deyin, ister tavuk yumurtası ama sonuçta iç siyasette de ABD'nin dediği oluyor. Bunu bir yerde kırmak gerekiyor. Bu sebeple aktif siyaset yapanların çok dikkatli olması gerekiyor. Yani sadece ordudaki terfiler değil, siyasette yükselecek isimler de önceden tespit ediliyor, eğitimden geçiriliyor, yetiştiriliyor, sonra da bir partinin başına atanıyor. Herkes, bu insanların seçimle geldiğini zannediyor. Arka planda neler olup bittiğini belgeleriyle ortaya çıkarsanız bile atı alan Üsküdar'ı geçmiş oluyor! 

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok ülkesinde oynanan ve milletleri aptal yerine koyan bu uygulamalara artık son vermek, büyük oyunu deşifre etmek gerekiyor.

Bu itibarla vatana ihanetin tanımı yeniden yapılmalı, dış çevrelerin desteğiyle siyasette veya orduda mevki kazananlar bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları