Büyük tepki çeken su kesintisi iptal edildi

Büyük tepki çeken su kesintisi iptal edildi
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) dün sabah açıkladığı ve büyük tepkilere yol açan Anadolu Yakası’ndaki 4 günlük su kesintisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla durdu.

 İSKİ Anadolu Yakası’nda 24 Kasım Pazartesi ile 28 Kasım Cuma günleri arasında 4 gün boyunca bazı ilçelere su verilmeyeceğini duyurdu. Yaklaşık 8 milyon kişinin, 90 saat susuz kalacak olması Anadolu yakasında oturanları “Bu bir cinayettir” diyerek isyan ettirdi. Binlerce ev ve işyeri kara kara düşünmeye başlamıştı. Uzmanlar, 4 günlük su masrafının aylık su faturasına bulabileceğine işaret etti. Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu “Faturaları atmayın, belediyeden zararı isteyebilirsiniz” açıklaması yaptı.
Yeniden planlanacak
İSKİ’den sabah yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti. “Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisleri Trafo Merkezleri’nde yapılacak olan elektrik sistemleri revizyon çalışmaları sebebiyle; 24 Kasım 2014 Pazartesi 09:00 ila 28 Kasım 2014 Cuma günü 03:00 saatleri arasında aşağıda belirtilen bölgelere aralıksız su verilemeyecektir” denildi. Çalışma sebebiyle su alamayacak ilçeler ise şu şekilde belirtildi: Maltepe-Kartal-Pendik-Tuzla-Ataşehir-Adalar-Kadıköy-Sancaktepe-Çekmeköy-Ümraniye-Beykoz ve Üsküdar.” Kesintiden Şile, Sancaktepe ve Sultanbeyli etkilenmeyecekti. İSKİ’nin duyurduğu su kesintisi gelen sert tepkiler üzerine İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla durdurulduğu bildirildi. Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Başkan Topbaş, söz konusu çalışmanın su kesintisine mahal verilmeden yapılması amacıyla yeniden planlanması için İSKİ Genel Müdürlüğü’ne talimat verdi. Çalışmanın nasıl ve ne zaman yapılacağı İSKİ tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak” denildi.