Büyük vurgunu soran gazeteciye soruşturma!

Büyük vurgunu soran gazeteciye soruşturma!
Konyaaltı sahili ihalesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında AKP’li eski Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alkoçlar Turizm’le ilgili sorduğu sorulardan dolayı Gazeteci Ebru Küçükaydın hakkında soruşturma açıldı.

Konyaaltı sahili ihalesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında Gazeteci Ebru Küçükaydın'ın Alkoçlar Turizm ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel ve Alkoçlar Turizm ile ilgili sorduğu sorular yüzünden hakkında soruşturma açıldı.

2018 Sayıştay raporunda 8,5 milyon TL’ye kiralanan Konyaaltı Sahili’nin, 11 milyon TL’ye başkalarına kiralandığı ortaya çıkmıştı.Sözcü gazetesinin haberine göre, Antalya Konyaaltı sahili plaj işletmecisi, Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın sahip olduğu Alkoçlar Turizm, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in basın toplantısında gazeteci Ebru Küçükaydın’ın sorduğu sorular nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜLER İNCELENECEK

Konyaaltı Sahil ihalesinin iptaliyle ilgili olarak 23 Ocak tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının soru bölümünde bir yerel internet sitesinde çalışan Ebru Küçükaydın, Alkoçlar Turizm ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkan AKP’li Menderes Türel’in açıklamalarıyla ilgili Başkan Böcek’e sorular yöneltti. Toplantının ardında Alkoçlar Turizm, Ebru Küçükaydın’a sorduğu sorular nedeniyle hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu 2020/7768 dosya numarasıyla soruşturma başlattı. Küçükaydın’ın şirkete yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili olarak savcılık basın toplantısının video kayıtlarını inceledikten sonra gazeteciye dava açılıp, açılmayacağına karar verecek.

“BEN İŞİMİ YAPIYORUM”

Soruşturmayı bir tür psikolojik savaş olarak niteleyen Küçükaydın, gazetecinin işinin soru sormak olduğunu söyledi. ‘Ben işimi yapıyorum’ diyen Küçükaydın şunları söyledi; Avukata mahkeme salonuna girdiği zaman’ vekilini savunmazsın’ denilemeyeceği gibi bir gazeteciye de basın toplantısında ‘soru soramazsın’ diyemezsin. Psikolojik bir savaş vermeye çalışıyorlar. Ben de bu konuda öncülük etmek istiyorum. Mesleğimin itibarı için, mesleğimin ahlaki etik kuralları çerçevesinde demokratik bir mücadele veriyoruz. Gazeteci Ebru Küçükaydın’a açılan soruşturmanın ardından gazeteci örgütleri, milletvekilleri ve aydınlar destek mesajları yayınladı.