Büyük Zafer’e coşkulu kutlama

Büyük Zafer’e coşkulu kutlama
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü yurdun dört bir yanında 7’den 70’e geniş bir halk katılımıyla coşku ve heyecan içinde kutlandı

Büyük Zafer’e coşkulu kutlama

Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan milli mücadelenin, milli egemenlik ve bağımsızlığımızın haklı gururunu yaşadığımız 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yıl dönümü başkentin yanısıra tüm Türkiye ve dış temsilciliklerde de törenlerle kutlandı. Yurdun dört bir yanında büyük bir coşku yaşanırken, resmi daireler, sokaklar ve evler Türk bayraklarıyla donatıldı. Devlet erkanın katıldığı resmi törenin ardından halkın ziyaretine açılan Anıtkabir, yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda misafiri ağırladı. Ziyaretçiler arasında; yaşlılar, gaziler, çocuklar ve turistlerin de bulunduğu 7’den 70’e her kesimden katılımcı yer aldı. 

Bayrağını alan koştu
Anıtkabir Komutanlığı, Zafer Kulesi’ndeki film odasında vatandaşlara Anıtkabir belgeseli izlettirdi, ziyarete gelen çocuklara komutanlıkça hazırlatılan “Atatürk ve Çocuk” dergisi armağan edildi.   İstanbul’daki kutlamalar, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Anıta çelenkler bırakıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tebrikleri kabul etti. Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki törenin ardından Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni yapıldı. Tören, kara, deniz ve hava kuvvetlerinin oluşturduğu karma bando eşliğinde motorlu ve yaya birliklerinin geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşlarıyla tamamlandı. İstanbullular, resmi geçit törenini coşkuyla izledi. İzmir’de ilk tören Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından askeri birlikler resmi geçit töreniyle katılımcıları selamladı. Vatandaşlar, bayrakları sallayarak geçit törenine eşlik etti. THK’na ait uçak ve helikopterler de alanın üzerinden geçerek kutlamalara katıldı.