Buz altında 15 dakika

Buz altında  15 dakika
Doğa sporu tutkunları Sivas’ta yüzeyi yaklaşık 10 santimetre buz tutan Tödürge Gölü’nde buz tabakasını kırarak 55 metre ara ile açtıkları boşluktan buz gibi suya daldı.

Tüplü dalış yapan dalgıçlar buz gibi suda 15 dakika kaldı. İstanbul, Edirne ve Sivas’ta doğa ve dalış sporlarıyla ilgili faaliyet gösteren üç kulübün üyeleri, Sivas Alpin Doğa Spor Kulübü tarafından Zara ilçesindeki Tödürge Gölü’nde bir hafta ara ile iki kez buz altı dalış etkinliği gerçekleştirildi.
İstanbul Diving Team Kulübü Başkanı, su altı fotoğraf sanatçısı Mahmut Akkaya, Edirne Mavi Ege Kulübü Başkanı Serdar Savaşal, Sivas Alpin Doğa Spor Kulübü Asbaşkanı Hakan Uludağ’ın da aralarında bulunduğu 11 dalgıç buz altı dalışı için Tödürge Gölü’ne geldi. Dalgıçlar, yüzeyi tamamen buz tutan gölün ortasına kadar yürüdü. Yanlarında getirdikleri nacak, testere ve kürekler yardımı ile kalınlığı 10 santimetreye varan buz tabakasını kırarak 55 metre arayla suya girebilecekleri genişlikte iki delik açan dalgıçlar, açılan boşluklar arasına buz altından kılavuz ipi gerdi. Giydikleri özel kıyafetlerle buz altında 15 dakika süreyle 2 derece sıcaklıktaki suda kalan dalgıçlar, su altı kamerasıyla