Buz hokeyinde uzatmalar dahil mi?

Buz hokeyinde uzatmalar dahil mi?
Yasal yollardan iddaa oynayanların çoğu özellikle buz hokeyinde uzatmalar dahil mi sorusunun cevabını merak eder. Oldukça ilginç bir spor müsabakası olan buz hokeyindeki bu durum uzatmalarında işin içine girmesi ile bambaşka bir hal alır.

Son dönemlerde iddaa oyunlarına değişik spor dallarının eklenmesi çoğu insanı cezp etmeye yetti. Futbol, basketbol, voleybol ve tenisin dışında özellikle yakından takip edilen buz hokeyi de onlardan birisi haline geldi. Diğer spor dallarında göre buz hokeyinde oranların yüksek olması da dikkatlerden kaçmadı.

Buz Hokeyi nasıl oynanır?

Ülkemizde pek yaygın olmayan buz hokeyi oldukça keyifli bir spordur. İki takımın karşı karşıya geldiği buz hokeyinde biri kaleci olmak üzere altı oyuncu sahada yer almaktadır. Buz hokeyi takımlarında 20 civarında oyuncu bulunduğu gibi her oyuncu defalarca kez oyundan çıkıp tekrardan oyuna dahil olabilmektedir. Oyuncuların ellerinde bulunan sopa ile Pak adı verilen bir diski bu sopalar yardımı ile buz üzerine sürme olayı gerçekleştirilmektedir.

Buz hokeyinde aynı futbolda olduğu gibi kale mantığı vardır. Her ne kadar kaleler çok daha küçük olsa da mantık aslında aynıdır. Topu yani pakı kaleye sokmak yeterlidir. Oyunda bu diske kaleci haricinde tüm oyuncular sadece sopaları ile dokunabilmektedir.

Buz hokeyi 15 ya da 20 dakikalık üç devreden oluşmaktadır. Basketbol oyununda olduğu gibi oyunda molalar vardır ve bu molalar süreye dahil değildir. Bu üç devre sonunda diski karşı kaleye daha fazla sokan takım maçı kazanmış olur. Maç berabere biterse oyun uzatmalara kalır. Maçın bir kazananı çıkana kadar uzatmalar devam eder.

Buz hokeyinde uzatmalar dahil mi?

İddaa da buz hokeyi programında bulunan maçlarda şu anda sadece maç sonu ve alt üst bahisleri açılmıştır. Buz hokeyi maç sonucu futbolda olduğu belirlenmiştir. Yani üç devre halinde olan buz hokeyinde uzatmalar kesinlikle dahil değildir.