Buzdolabını yerleştirme sanatı

Buzdolabını yerleştirme sanatı
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori ’mekânları’var!

ÜST: Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

Buzdolabına doğru yerleştirdiğiniz besinlerin tazeliğini koruduğunu biliyor musunuz?
ORTA: Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.
SEBZELİK: Çilek, böğürtlen vs. mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydonoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde 3 gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri ve domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur. Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.
KAPI: Tereyağ, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapı gözlerinde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar 3 günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler. Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz, doğal ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan objelerin ömrü de daha uzun olur.
ALT: Çiğ et ve balık alt rafta saklanır. Çiğ kıyma ve balığı 1 gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu 2-3 gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurcu hariç) alt kısmında saklayabilirsiniz.