Bylock'ta kırmızı listede olan yandı!

Bylock'ta kırmızı listede olan yandı!
İstihbarat birimleri cuntacı askerlerin kullandığı Bylock uygulamasını deşifre etmişti. İstihbarat birimleri bu uygulamayı kullananları 3'e ayırdı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) üyelerinin kendi aralarında kullandıkları kriptolu haberleşme sistemi ‘ByLock’ istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi. İstihbarat birimleri deşifreyi tamamladıktan sonra kullanıcıları 3’e ayırdı. Kırmızı, turuncu ve mavi liste adı verilen kategorilere göre de gözaltı işlemleri başlatıldı.

BYLOCK KULLANANLAR 3’E AYRILDI

Uygulamayı yolun kullandığı tespit edilen kullanıcılar kırmızı listede yer aldı. “Hata payı en az liste” notu düşüldü. Turuncu listede, uygulamanın kullanıldığı ama kullananın net tespit edilemediği hatlar yer aldı. Mavi liste, uygulamayı kullanmış olabileceklerden oluştu. “Önemsiz bir hat, önemli bir başkasınca kullanılmış olabilir” denilen raporla, binlerce kişi soruşturuldu, gözaltına alındı.

KIRMIZI LİSTEDE YER ALANLAR YÜZDE 99 FETÖ’CÜ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait gizli yazışmalar için kullanılan kriptolu Bylock uygulamasını kıran istihbarat birimleri kullanıcıları kırmızı, turuncu ve mavi olmak üzere üçe ayırdı. Kırmızı listedekilerin FETÖ ile yüzde 99 bağı olduğu rapor edildi.

İstihbarat birimlerinin hazırlamış olduğu ByLock’la ilgili rapora göre kullanıcıları şöyle sınıflandırıldı:

KIRMIZI LİSTE: Listelerde kırmızı olarak işaretlenen kişilerin uygulamayı kullandığı teyit edildi. Kullanıcı kimlikleri de belirlendi. Hata payının en az olduğu kırmızı listede hata tespit oranının yüzde 1 ile binde 1 oranında olacağı kaydedildi.

TURUNCU LİSTE: Listelerde turuncu olarak işaretlenmiş kişilerin uygulamayı kullandığı belirlendi. Kişinin uygulamaya ait hangi kimliği kullandığının tespitine imkân vereceği veri elde edilemedi.

MAVİ LİSTE: Bu listede yer alan kişilerin uygulamayı kullanmış olabilecekleri değerlendirilmekle birlikte teyit ve tekzip etmeye imkân sağlayacak ölçüde veri kaydı elde edilemediği yer aldı.