C Vitamini incisi

C Vitamini incisi
İşte Limonun az bilinen yararları

Limon C Vitamini incisi ve işte yararları...

Limon, turunçgiller ailesinden gelen, aromatik ve ekşi bir meyvedir. Anavatanı Endonezya ve Malezya olan limon, ülkemizde de özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir. Limon, yemeklere, salatalara, içeceklere lezzet katmak için kullanılabileceği gibi, sağlığa pek çok faydası olan bir meyvedir. Limon, C vitamini başta olmak üzere, B6 vitamini, potasyum, demir, lif, antioksidan ve sitrik asit gibi besin maddeleri içermektedir. Peki, limonun sağlığa ne gibi faydaları vardır? İşte, limonun bilinmeyen yönleri…

Limon, C vitamini açısından zengin bir meyvedir.

C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı korur, cilt sağlığını korur, yara iyileşmesini hızlandırır, demir emilimini artırır.

Limon, sitrik asit içerir.

Sitrik asit, idrar yollarında ve böbreklerde taş oluşumunu önler, idrar söktürücüdür, mide asidini dengeler, hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık gibi sindirim sorunlarını giderir.

Limon, antioksidan içerir.

Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşır, hücre hasarını önler, kanser riskini azaltır, kalp ve damar sağlığını korur, kolesterolü düşürür, kan şekerini dengeler.

Limon, saç ve cilt bakımı için de kullanılabilir. Limon suyu, saçların rengini açar, kepek oluşumunu önler, saç derisini temizler, saç dökülmesini azaltır. Limon suyu, cildi beyazlatır, lekeleri giderir, sivilceleri kurutur, cilt gözeneklerini sıkılaştırır, ciltteki yağ ve kirleri temizler, cilt enfeksiyonlarını önler.

Limon, ağız ve diş sağlığı için de faydalıdır.

Limon suyu, ağız kokusunu giderir, diş plaklarını temizler, dişleri beyazlatır, diş minesini güçlendirir, diş eti iltihabını önler. Ancak limon suyunun asitli yapısı nedeniyle dişlere zarar verebileceği için, ağızda fazla bekletmeden ve bol suyla durulayarak kullanılması gerekir.

Limon, solunum yolları hastalıklarına iyi gelir.

Limon suyu, soğuk algınlığı, grip, öksürük, boğaz ağrısı, astım, bronşit gibi hastalıklarda rahatlama sağlar, balgam söktürür, ateşi düşürür, ses kısıklığını giderir.

Limon, romatizma, gut, artrit gibi eklem hastalıklarına iyi gelir.

Limon suyu, eklemlerde biriken ürik asidi azaltır, iltihabı ve ağrıyı giderir, eklem hareketlerini kolaylaştırır.

Limon, karaciğeri temizler ve korur.

Limon suyu, karaciğerde biriken toksinleri atar, karaciğer fonksiyonlarını destekler, karaciğer yağlanmasını önler, karaciğer enzimlerini dengeler.

Limon, stresi azaltır ve ruh halini iyileştirir.

Limonun kokusu, sinir sistemini yatıştırır, sakinleştirir, depresyon, anksiyete ve migren gibi psikolojik rahatsızlıkları hafifletir, uyku kalitesini artırır, enerji verir.

Limon, tırnakları güçlendirir ve gözleri korur. Limon suyu, tırnaklarda oluşan sararmayı giderir, tırnak kırılmasını önler, tırnak mantarını tedavi eder. Limon suyu, göz sağlığını korur, göz enfeksiyonlarını önler, göz kuruluğunu giderir, gözdeki kanlanmayı azaltır, gözleri parlaklaştırır.

Limon, susuzluk ve ishale iyi gelir.

Limon suyu, vücudun su ihtiyacını karşılar, vücut ısısını düzenler, terlemeyi artırır, vücuttaki ödemi atar.

Limon suyu, bağırsak florasını düzenler, ishalin neden olduğu kayıpları telafi eder, ishalin durdurulmasına yardımcı olur.

Limon, kemik erimesini önler ve cildi besler. Limon, kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi kemik sağlığı için önemli mineraller içerir. Bu mineraller, kemik yoğunluğunu artırır, kemik erimesini önler, kırık riskini azaltır.

Limon, cildi nemlendirir, ciltteki kırışıklıkları giderir, cilt yaşlanmasını yavaşlatır, ciltteki yaraları iyileştirir, cilt kanserine karşı korur.

Limon, sağlığa pek çok faydası olan bir meyvedir. Limon, C vitamini başta olmak üzere, pek çok besin maddesi içerir.

Limon, bağışıklık sisteminden sindirim sistemine, kalp ve damar sağlığından cilt ve saç sağlığına, solunum yollarından eklemlere kadar pek çok organ ve sistemi korur ve iyileştirir.

Limon, hem yemeklere hem de içeceklere lezzet katmak için kullanılabilir.

Limon, hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilebilir. Limon, hem suyu hem de kabuğu ile değerlendirilebilir.

İlgili Haberler