Cadı avı ve tavsiyeler

İsmail Küçükkaya FOX TV'de Çalar Saat canlı yayınına çok sevdiği izleyicilerine mavi mesajlar vererek başladı ve ekrana gazeteleri getirdi:

Hürriyet - Yandaş

Milliyet  - Yandaş

Vatan - Yandaş

Posta  - Yandaş

Akşam - Yandaş

Türkiye - Yandaş

Sabah - Yandaş

Yeni Şafak - Yandaş

Star - Yandaş

Güneş - Yandaş

HaberTürk - Yandaş

Takvim - Yandaş

Akit - Yandaş

Milat - Yandaş

Ortadoğu - İttifakçı Yandaş

Yeni Mesaj - Yandaş

Yeni Söz - Yandaş

Dengeleri gözeten ve tarafsızlığı ile kalplere taht kuran Küçükkaya bir iktidar yandaşı bir karşıtı gazete ekrana getirirken bu yandaş tablo karşısında ancak şu gazeteleri araya ekleyebilir:

Cumhuriyet - Karşıt

Sözcü - Karşıt

Yeniçağ - Karşıt

Millî Gazete - Karşıt

14 yandaş medyaya karşın 4 karşıt medya.

İşinin en önemli unsuru olan "tarafsız yayıncılık" için işin çok zor İsmail kardeşim

Demirören'e şok uyarı

Ey Erdoğan Demirören şu sözlere çok dikkat et:

"Sorun reel sektörün döviz borçları. Ne yapacağız? Meşhur ABD Başkanı JF Kennedy'nin lafı var; 'çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.' Şu anda faizler nispeten düşük; ekonomiler büyüyor ama yağmur yağacak.

Bunlar için tedbir alıyoruz. Dövizle borçlanmaya sınır getireceğiz; KOBİ'lerde yaptık. Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar; tedbiri alacağız."

Bu sözleri CHP'nin ekonomik kurmayı Aykut Erdoğdu, İYİ Parti'nin ekonomi kurmayı Durmuş Yılmaz değil Türkiye Cumhuriyeti'nin AKP'li hükümetinin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek söyledi.

1,1 milyar dolar "tiko para" var mı Erdoğan Demirören'de ben bilmem ama Şimşek bilir.

Eğer yoksa tiko parası Demirören dövizle borçlanacak demektir ki işin püf noktası da burada.

Maliye Bakanı Şimşek'in sözleri Demirören için geçerli olacak mı?

Yoksa "Gaz imparatoru" yeni "medya imparatoru" olacak mı olamayacak mı?

Barış Yarkadaş, Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışının engellenmesi için umudunu "Rekabet Kurulu" kararına bağlıyor ama hayal görüyor.

Bu kurullar çoktan AKP kurulları oldu bile Barış kardeşim.

Cadı avı başladı

Yandaş medyanın yandaş gazeteci, yandaş radyocu ile yandaş televizyoncuları mal bulmuş mağribi gibi, yani büyük bir sevinç ve coşkuyla cadı avına başladılar bile.

Her biri yüksek maaşlarla yeni görevleri için kimin atılması gerektiğini kulislerde seslendiriyor ve köşelerinde de Doğan Medya Grubu'ndan atılacakların listesini yayınlıyorlar.

Ben onlara şu anımı hatırlatarak adres göstereyim.

Star TV Ankara Temsilcisi olarak çalışırken 2005 yılında gazeteci kardeşim Metin Özer geldi ve "Abi kusura bakma ama Star TV Ankara Temsilcisi olarak atandım" dedi.

1990 yılından o güne sözleşmeli Ankara Temsilcisi olduğumu vurgulayarak, TMSF mi atadı diye sordum.

Metin, "Yok abi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çağırdı ve 'Star TV Ankara Temsilcisi oldun, git hemen başla' dedi ben de geldim" dedi. İki temsilci olduk ki 7-8 ay sonra atıldım.

Doğan Medya Grubu'nda makam, mevki, köşe yazarlığı, TV programcılığı yapmaya hevesli yandaş gazetecilere demem o ki başvurulacak kişi Erdoğan Demirören değil Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Kaldı ki Doğan Medya Grubu'nda kimin kalacağına, kimin gideceğine karar verecek kişi de Erdoğan Demirören değil Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Yeni Mesaj Gazetesi'nden açıklama

Orhan Uğuroğlu'nun 25 Mart 2018 tarihli köşe yazsında  Yeni Mesaj Gazetesi'nin "yandaş" gazeteler arasında gösteren metin yazılmıştır. Fox TV Sorumlu Müdürü Onur bey ile yapılan görüşmede; Yapılan araştırmada yazıda iddia edildiği gibi Çalar Saat programında kesinlikle böyle bir yayın yapılmadığı kayıtlarının bunu doğruladığı ifade edilmiştir.  

Ekteki açıklama metninin aynı köşede yayımlanmasını rica ederiz

Saygılarımla..

Yeni Mesaj Gazetesi adına

Av. Kâzım ÜSTÜN

AÇIKLAMA METNİ

Yeni Mesaj Gazetesi; Basın Yayın İlkelerine saygılı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, toplumun milli ve manevi değerleri ile Anayasa'nın Genel Esaslar kısmında yer alan ilkelere, demokratik kurallara ve kişi haklarına uygun olarak yüce milletimizin birlik ve beraberliğimize uygun yayın yapan bağımsız ve tarafsız ulusal bir gazetedir. Yeni Mesaj Gazetesi ve yazlarları, zemin ve şartlara veya reklam verene göre değil; yukarıdaki ilkelere göre basın alanında faaliyet yürütmekte ve bu yayın çizgisi de hiçbir zaman değişmemiştir.

Halen Türkiye'nin her hafta bir ilinde düzenlenen Atatürk Vatandır Sempozyumlarının ve geçmişte düzenlenen Tevhid'in Merkezi Ehl-i Beyt Sempozyumlarının mimarı Yeni Mesaj Gazetesi'dir.

Gazetemizin yazarı aynı zamanda Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın; 1997 yılında Gülen'e yazığı tarihi uyarı mektubu Yeni Mesaj Gazetesinde manşetten yayımlanmıştır. Yine FETÖ'nün dinlerarası diyalog faaliyetleri ile milli ve manevi bütünlüğümüze yönelik tehlikeli faaliyetleri konusunda 2001 yılında Erodoğan'la yüz yüze yaptığı görüşmede kendisini uyaran Prof. Dr. Haydar Baş'tır. Bu haberler de yine Yeni Mesaj Gazetesinde manşetten yayımlanmıştır. 

Yeni Mesaj Gazetesinde 21 yıldır ilmi ve fikri olarak FETÖ ile mücadele eden yazılar yayımlanmaktadır. Bu uğurda gazetemiz ve yazarlarımız sayısız davalara muhatap olmuştur. Hiçbir kurumun maruz kalmadığı siyasi baskılara maruz kalmıştır. Yandaş basın aranıyorsa yandaş şirketlerin reklamlarının yayınlandığı basın mercilerine bakılmalıdır. Yeni Mesaj Gazetesi; Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Atatürk'ün yandaşı ve yılmaz savunucusudur.

YENİ MESAJ GAZETESİ

İCMAL YAY. REKL.  SAN.  VE  TİC. LTD. ŞTİ.

Yazarın Diğer Yazıları