Çakıroğlu davası 23 Ocak’a Ertelendi

Çakıroğlu davası 23 Ocak’a Ertelendi
Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun davası olaylı geçti. Tanıklardan birinin Çakıroğlu’nun katledilmesiyle ilgili milliyetçileri suçlaması baba Çakıroğlu’nun mahkemeye terk etmesine yol açtı.

Ege Üniversitesi’nde, 2015 yılında PKK’lılar tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun 16. Celsesi İzmir Adliyesi’nde görüldü. Adliye Sarayı’nın önünde yüzlerce genç Çakıroğlu’na destek için toplandı.

BABA ÇAKIROĞLU DURUŞMAYI TERK ETTİ

Saat 10.00’da başlayan davada, PKK’lı grubun iddialarını destekleyen tanığın çelişkili ifadeleri salonu karıştırdı. Fırat’ın babası Fuat Çakıroğlu, yaşananlara tepki göstererek mahkeme salonunu terk etti.

Çakıroğlu’nun avukatları KCK İstanbul Sorumlusu suçlamasıyla cezaevinde bulunan Cihat Babatonguz’un da dosyaya dahil edilmesini istediler. Babatonguz’un olay sırasında, kantinin kapısını tuttuğu ve PKK’lı grubu yönlendirdiği iddia ediliyor. Mahkeme başkanı Babatonguz’un dosyaya dahil edilmesi talebini bir kez daha kabul etmedi.

Davada, katil Nurullah Semo dışında herhangi bir tutuklu bulunmuyor.

DAVA 23 OCAK’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, dinlenmeyen gizli tanığın dinlenmesi ve Çakıroğlu’nun şehit edildiği kafeteryanın güvenlik kamerası kayıtlarının bir de Jandarma Kriminal tarafından incelenmesi gerektiğine hükmetti. 23 Ocak 2017’ye ertelenen davanın saat 10.00’da başlayacağı öğrenildi. 

BAŞ ÖRTÜLÜ KOMİSER

Bayraklı Adliyesi’nde alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Çevik KuvvetŞube Müdürlüğü’nde görevli adını açıklamayan başörtülü kadın komiser dikkati çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın iki ay önce polisin kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmesinin ve böylelikle kadın polise de baş örtüsü serbestisinin gelmesinin ardından, İzmir’de ilk kez bir kadın polis başörtülü olarak görüntülendi. Baş örtülü kadın komiser, elinde telsizle adliyeyinin etrafını dolaşıp, kendisine bağlı olan timi yönlendirdi. 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ

Ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu davasına olan ilgi sosyal medyaya da yansıdı. #FıratÇakıroğlu hashtagiyle Twitter'da açılan başlık, Türkiye Gündemi'nde gün boyu birinci sırada yer aldı.

MHP'DEN SADECE ESKİ MİLLETVEKİLİ KATILDI

Çakıroğlu'nun çok sayıda seveni ve Ülkücü gencin hazır bulunduğu davada MHP'den sadece eski Milletvekili Murat Koç'un katılması dikkat çekti. Ülkü ocaklarından gelenler, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Alpaslan Türkeş’in askerleriyiz’ sloganları attı. OHAL kapsamında adliye önünde basın açıklaması ve pankart açmanın yasak olması nedeniyle Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu sorumlusu Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato’nın talimatıyla slogan atmanın yasak olduğu, emniyet görevlileri tarafından grubun sorumlularına bildirildi.

İlgili Haberler