Çakıroğlu için adalet aranıyor

Çakıroğlu için adalet aranıyor
PKK’lıların saldırısında Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Sorumlusu 23 yaşındaki Fırat Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan 1’i tutuklu 28 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı

Tutuklu sanık Nurullah S.’nin avukatı beraat talep edince Çakıroğlu ailesi tepki gösterdi.

 

Çakıroğlu için adalet aranıyor

PKK’lıların saldırısında hayatını kaybeden Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Çakıroğlu’yla ilgili davaya dün başlandı.

Ege Üniversitesi’nde Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun (23) ölümüyle sonuçlanan 1’i tutuklu 28 sanığın yargılandığı davanın görülmesine dün başlandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma öncesi İzmir Adliyesi C Blok önünde toplanan Ülkücüler olayın failleri aleyhine slogan attı. Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Çakıroğlu’nun Ege Üniversitesi Kampüsü’nde çıkan kavgada PKK’lılar tarafından öldürüldüğünü savundu. Kılavuz, Çakıroğlu’nun eğitim öğretimlerinin engellendiğine dair uyarısının üniversite yönetimi tarafından gözardı edildiğini ileri sürdü. Mahkeme Duruşmaya soruşturmanın tek tutuklu sanığı Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah S. ile tutuksuz sanık Beyza C. katılırken diğer tutuksuz sanıklar gelmedi. Mağdur ve sanıkları savunmak için 110 avukat hazır bulundu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP eski milletvekili Aslan Savaşan ile çok sayıda kişi de duruşmayı izledi.

Mahkemeye güvenin

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu, sanığa ayrılmış olan bölümün yanındaki sandalyede oturdu. Salona son olarak tek tutuklu sanık Nurullah S., jandarmanın sıkı koruması altında alındı. Sanığın yakınında olan Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, bakışlarını bir an olsun ondan ayırmadı ancak herhangi bir sözlü müdahalede bulunmadı. Mahkeme Başkanı Ahmet Badalı, iki taraftan da bazı avukatları kürsü önüne çağırıp herhangi bir gerginliğe neden olmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Ardından talepte bulunacağını söyleyip ilk sözü sanık Nurallah S.’nin avukatı Zeynep Sedef Özdoğan, Çakıroğlu’nun ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Özdoğan, iddianamenin Cumhuriyet Savcılığı’na iadesini, Nurullah S.’nin serbest bırakılmasını istedi. Bu talep salonda tepkilerin yükselmesine neden oldu. Badalı’da salondakileri sessiz olmaları ve herhangi bir görüntü almamaları konusunda uyarıp, “Önemli bir davaya bakıyoruz. İsteyen istediği kadar konuşacak. Sabır gösterin. Mahkemeye güvenin” dedi. Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, iddianamenin iadesi talebini oybirliğiyle reddetti. Duruşmada 21 sayfalık iddianame okundu ve ara verildi.

Savcı müebbet istedi

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde üniversitenin Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, PKK’lı bir grubun bıçaklı saldırısı sonucunda yaralanmıştı. Bacağından aldığı yarayla atardamarı kesilen Çakıroğlu uzun süre cankurtaran beklemiş, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında “kasten adam öldürmek”, “örgüt adına suç işlemek”, “örgüt üyeliği” ve “yaralama” suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise “suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek” ve “yaralama” suçlarından 5 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etmişti.