Çakmasına bile zam geldi

Çakmasına bile zam geldi
Yaşanan ekonomik kriz sebebiyle tüm ürünlere yansıtılan zamlar, işportaya kadar indi. Gıdadan giyime kadar seyyar piyasadaki “çakma” ürünlerde yüzde 100’e yakın fiyat artışı yaşandı.

Raflardaki zam fırsatçılığı işportaya kadar indi. Zaten maliyetinin beşte birine üretilen, sağlıksız ve kayıtdışı ürünlerde yüzde 100’e yakın fiyat artışı pes dedirtiyor. Sokaktaki pervasızlık en fazla teknoloji, giyim ve gıda işportasında görülüyor. Yetkililer, okulların açıldığı hafta vatandaşları kırtasiye ürünlerine karşı uyarıyor.

Yeni Şafak’tan Orhan Orhun Ünal’ın haberine göre;  vatandaş daha ucuz olduğu düşüncesiyle seyyar piyasaya yönelirken, onlar da bunu fırsat bilerek etiketi değiştiriyor.

Bir yandan da üst üste gelen zamlar esnafı etkiliyor. Sokak satıcısında 2 hafta önce 50 gramı 4 lira olan kestane, 7 liraya çıkarken, “Dolar arttı böyle oldu” diyen kestane satıcısı Mahmut Ü. “Kestane zamlandı, kağıtta yüzde 10’luk artış var, belediyeye verilen işgaliye aynı ama ne yapalım ekmek parası” şeklinde açıklıyor.