California ormanları cayır cayır yanıyor

California ormanları cayır cayır yanıyor
ABD’nin California eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle Cleveland Ulusal Ormanı civarında bulunan 30 ev tahliye edildi

3 itfaiyeci yaralandı
California eyaletinin güneyinde cuma gününden beri devam eden ve Silverado Cleveland Ulusal Ormanı’nda yüzlerce hektar alanı küle çeviren yangını kontrol altına alabilmek için söndürme çalışmaları devam ediyor. Görevlilerin yoğun çabalarına rağmen yangının sadece yüzde 10’u kontrol altına alınırken yüzlerce görevlinin müdahale ettiği yangında 3 itfaiyeci yaralandı. Cuma sabah saatlerinde başlayan ve ormana yakın alanda 217 evi tehdit eden yangının yayılması halinde tahliyelerin devam etmesi bekleniyor.

Bir evin bahçesinde başladı
Yetkililer çıkış nedeni henüz netleşmeyen yangının orman dışında büyük olasılıkla bir evin arka bahçesinde başladığından, rüzgar ve arazi şartları nedeniyle ormana sıçradığından şüpheleniyor. Yangın nedeniyle şimdiye değin 30’a yakın evin tahliye edildiği belirtilirken, herhangi bir can kaybının olmamasının sevindirici olduğu açıklandı. Orman yangınının ciddi bir maddi hasarın yanı sıra, birçok hayvanın ölümüne de neden olduğu vurgulandı. Söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerini yanı sıra bölge halkı da katılıyor.