Trabzon zirveye erken havlu attı!

Trabzon zirveye erken havlu attı!
Sezona büyük ümitlerle başlayan Karadeniz Fırtınası zirvenin çok gerisinde kaldı ve devreyi 9. sırada bitirerek hayal kırıklığı yaşattı

Teknik direktör Şota Arveladze, alınan başarısız sonuçların ardından 11. haftada yerini Sadi Tekelioğlu’na bırakırken, şampiyonluk şansı oldukça azaldı.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında zirvenin uzağında kaldı. Sezona yaptığı önemli transferlerle şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, ilk 17 haftalık bölümde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 24 puan topladı. Karadeniz ekibi, lider Beşiktaş’ın 17 puan gerisinde 9. sırada yer alarak zirve yarışında geriye düştü. Bordo-mavililer, son 3 sezon içerisindeki en az puanı topladı. Geçen sezon 17 haftalık bölümü 26 puan, 2013-2014 sezonunun ilk yarısını 27 puanla kapatan Karadeniz ekibi, 2012-2013 sezonunda ise 24 puan elde etmişti.

Arveladze ve Tekelioğlu

Trabzonspor’da ilk 17 haftalık bölümde Şota Arveladze ve Sadi Tekelioğlu olmak üzere 2 teknik adam görev yaptı. Karadeniz ekibinde 11. hafta Başakşehir yenilgisi sonrası Şota gönderildi. Bordo-mavililer, Gürcü teknik adam yönetiminde 11 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 14 puan toplayarak 12. sırada yer aldı. Daha sonra Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Tekelioğlu’na takımı emanet eden bordo-mavililer, 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet ile 10 puan elde ederek ilk yarıyı 9. sırada kapattı.

Avrupa’da başarısız oldu

Trabzonspor, Avrupa’da hayal kırıklığı yaşadı. Son 2 sezonda Avrupa Ligi’nde kaldığı gruplardan da çıkma başarısı gösteren bordo-mavililerin bu kez Avrupa yolculuğu kısa sürdü. Karadeniz ekibi, Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg’nun Diffardenge 03 takımını sahasında 1-0, deplasmanda 2-1 yenerek eledi. Bordo-mavililer, 3. ön eleme turunda ise deplasmanda Makedonya’nın Rabotnicki takımına deplasmanda 1-0 yenilip sahasında 1-1 berabere kalınca elenen taraf oldu.

Türkiye Kupası’nda lider

Trabzonspor, iç sahada deplasman maçlarından daha fazla puan topladı. Bordo-mavililer, iç sahada 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 14 puan, dış sahada ise 9 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 10 puan elde etti. Fırtına, Türkiye Kupası’nda da Gaziantep, Adana ve Nazilli Bld. ile F Grubu’nda yer aldı. Karadeniz ekibi, ilk 2 maç sonunda Gaziantep’i 2-1, Nazilli Bld’yi 2-0 yenerek grupta 6 puanla lider durumda.

 

Lucescu krizi başladı

Trabzonspor’da yönetimin öncelikli planları arasına yer alan teknik direktör konusunda çalışmalar sürerken, Mircea Lucescu ismi tartışılmaya başlandı. Karadeniz ekibinde Başkan Muharrem Usta’nın bu isim üzerinde yoğunlaşmasına yönetimdeki bazı isimlerin tepki gösterdiği ileri sürüldü. Özellikle yönetimin Trabzon kanadının, “Hem oyunculardan feda isteyeceğiz hem de yılda en az 6 milyon Euro hocaya vereceğiz. Söylemimiz eylemimizi tutmuyor” dedikleri kaydedildi.