Çalışma Bakanı'ndan flaş asgari ücret açıklaması

Çalışma Bakanı'ndan flaş asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu.

Kamuoyunun merakla beklediği 2022 yılı asgari ücretine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda kamuoyu beklenti ve temennilerini belirlemek için Türkiye çapında anket benzeri derin bir araştırma yaptıklarını ifade etti.

Bilgin, “Hesaplamamızı yaparken işçileri koruyan, asgari ücreti Türkiye gündeminden çıkaracak rahatlama sağlayacağımızı şimdiden söyleyeyim.” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRETTE GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLECEK”

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da dün Türkiye 2023 Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan birisi, vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesidir. İlgili bakanlıklarımızla güçlü bir iş birliği içinde çalışıyoruz, asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Bilgin, "3600 ek göstergesinin bakanlık bünyesinde çalışmaları başladı. Kapsamını ve maliyetini şu anda çalışıyoruz. Yakında sendikalarla birlikte ortak bir çalışma yürüteceğiz." dedi.
 

İlgili Haberler