Camide Erdoğan sloganları!

İslam, bir inanç olmasının dışında, bireysel anlamda önemli bir felsefenin başlangıç noktası olmuştur. Alçakgönüllülük, gösterişten uzak yaşantı, kulun kuldan üstün olmaması, İslam'ın insanlığa en önemli armağanlarıdır.

Ancak, sentetik bir şekilde üretilen siyasal İslamcılık ve liberal politikalara entegre olmuş değerleri hiçe sayan yaklaşımlar, günümüzde, İslam'ın birçok noktada yanlış bir şekilde yaşanmasına neden olmaktadır.

Özellikle son yıllarda muhafazakar elitlerin oluşturduğu, toplumun üst tabakasındaki gösterişli yaşamı, lüks tüketimleri ve kibirleri bir zehir gibi yayılmaya devam ediyor. Bununla birlikte cami cemaatlerini hedef alan siyaset en tehlikelisi… İnsanları birbirine düşman ettiği gibi, cazibe merkezi olması gereken camilerin yanlış algılanmasına neden olabiliyor.

Kimi camilerde ise akla hayale durgunluk veren manzaralar ortaya çıkabiliyor. Onlardan birisi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisindeki Millet Camii… Türk Ocakları'nın haber sitesi olan Türk Yurdu Haber'de konuyu gündeme getiren Emre Kartal, Cuma namazı için gittiği Millet Camii'nde yaşadıkları mevcut manzaranın sorgulanmasını gerekli ve elzem kılıyor.

İşte Kartal'ın o yazısı…

"… Bu camiye bir daha gitmeyeceğim…Çünkü dün o camide gördüğüm manzaralar bana Türk devletinin bir camiinde değilim de bir Emevi camiindeymişim gibi hissettirdi.

Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan camiye ezan okunurken giriş yaptı. Hemen minberin yakınındaki bir kapıdan giriş yapıp namaz kılacağı yere geçmesi aslında iyi bir uygulama. Hem güvenlik açısından hem de insanların gereksiz hareketlerini cami boyunca göstermesini engellemek için doğru bir hareket. Ancak vatandaş sanki Cuma namazı kılmaya değil de Sayın Cumhurbaşkanını görmeye gelmiş gibi tavır gösterdi.

Sayın Cumhurbaşkanı kapıdan girer girmez, okunan ezana aldırış etmeden ayağa kalkan, cep telefonlarına sarılıp resim ve video çekmeye çalışan bir sürü insan ortaya çıktı. Korumalar ve Sayın Cumhurbaşkanı dahi el ile oturun işareti yaptı ama vatandaş camide olduğunun farkında değildi. Camiler Allah'a ibadet yerleridir, orada Allah'tan başkasına yönelmek doğru değildir. Ezan okunurken ezan dinlemek yerine Sayın Erdoğan'ın resmini çekmeye çalışmak nasıl bir saçmalıktır aklım almadı. Umarım bu kadarla biter derken namazın sonunda gerçek rezilliği gördüm.

Normalde namazın son sünnetini kılar öyle çıkarım. Ama kalabalıktan dolayı çıkamadım. Bu yüzden her şeyi izleme şansım oldu.

Daha namaz bitmeden, tesbihata dahi geçilmemişken, insanlar bir bir önlere doğru gelmeye çalıştılar. Aralara oturmaya çalıştılar. Kimileri ayakkabılarını dahi alıp önlere gittiler. Camiden çıkmak yerine ya da tesbihatı yapmak yerine Sayın Erdoğan'a yöneldiler. İmam efendi birkaç kez cami adabına saygı gösterilmesi yönünde uyarılarda bulunduysa da insanlar dinlemedi. Sayın Erdoğan ayağa kalkar kalkmaz insanlar mihraba doğru birikti. Camide yüzlerce telefon flaşı patladı. Herkes Sayın Cumhurbaşkanının yanına gitmeye çalıştı. Caminin yarısı çıkarken diğer yarısı mihrabın önündeydi. Sayın Cumhurbaşkanı ve korumaları mümkün olduğunca hızlı çıktılar. Ancak asıl rezillik o anda oldu.

Allah'ın adının anılması için yapılan camide "Recep Tayyip Erdoğan" diye sloganlar atılmaya başlandı.

Biri "reis" diye bağırırken, bir diğeri sanki karşısındaki insan üstü bir varlıkmış gibi "bak bak el salladı" diye bağırıyordu.

Camiden çıkarken cemaatten pek çok kişinin de bu durumlara tepkili olduğu kulaklarımızdan kaçmadı.

Bunları neden yazdım derseniz, gerçekten midem bulandığı ve İslam'a böyle bir zararın daha verilemeyeceğini düşündüğüm için derim. Gerçekten yazık. İnsanlar orada Cuma namazı kılmaya değil de Sayın Cumhurbaşkanı'nı görmeye gelmiş gibiydiler. Bu "putlaştırma" değil de nedir? Sevgi bu değildir. Saygı bu değildir. Bu tür sevgide ileri gitmenin İslam'daki yerini bilenler bilir.

Velhasılı hayatımda görmediğim bir rezaleti görmüş oldum.

Okumaz ya, yine de yazayım. Sayın Cumhurbaşkanı bu tür saçmalıkları engellemek için bence birkaç kez bu tür işleri yapan insanları sert bir şekilde azarlamalıdır. Gerekiyorsa camide mikrofonu alıp bunları söylemelidir. Ve hatta gerekiyorsa namazları insanlara fark ettirmeden camide kılmalı. Selamlaşmayı namaz çıkışına bırakmalı.

Cami her zaman mı böyle bilmiyorum ama bunun bir kere olması bile bence utançtır…"

Yazarın Diğer Yazıları