Can Ataklı da tarih verdi : 7 Temmuz'da ne olacak?

Can Ataklı da tarih verdi : 7 Temmuz'da ne olacak?
Abdülkadir Selvi’nin 15 Haziran tarihini vermesi ve yeni darbe girişimi iddialarından bahsetmesinin ardından bu kez Gazeteci Can Ataklı bir tarih gündeme getirdi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin köşe yazısında, Başbakan Yıldırım’ın da esprilerine neden olan, yeni darbe girişimi tarihi olarak 15 Haziran demesinin ardından bir tarih daha gündeme geldi. O tarihi gündeme getiren de Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı.

Ataklı “7 Temmuz’da bir şey olacakmış “ başlıklı yazısında haber kaynağının 7 Temmuz tarihine dikkat et” dediğini yazdı. 

Ataklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İster istemez heyecanlandım. Hürriyet'in hükümet bülteni yazarı 15 Haziran'ı işaret etmiş ve “FETÖ'cüler kendi aralarında 15 Haziran'da önemli bir gelişme olacağını konuşuyorlar” diye yazmıştı. Hemen sordum tabii “15 Haziran'da beklenen darbe gelmedi, şimdi 7 Temmuz mu çıktı?”
Kaynağım “Yok” dedi “Sandığın gibi değil. Bu kez darbe karşı darbe gibi bir şey olacak, ama Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş bu planı bozmuş da olabilir” diye ekledi.
Daha fazla meraklandırmaması için “Şunu başından anlatsanız” dedim.
Anlattı.


Peki, 7 Temmuz'da ne olacakmış?
Şimdi sıkı durun; Erdoğan 7 Temmuz'da FETÖ'nün siyasi ayağının üzerine gitmek üzere düğmeye basmış.
Bu operasyon sadece AKP ile sınırlı olmayacak diğer partileri de kapsayacakmış. Operasyonda çok sayıda milletvekili FETÖ soruşturmaları kapsamına alınacakmış.
Neden 7 Temmuz? AKP 15 Temmuz'da can verenleri anmak ve o günü bir demokrasi şöleni gibi kutlamak için yoğun hazırlık yapıyor. 15 Temmuz'u resmi tatil ilan eden saray 7-15 Temmuz'un “Darbeye karşı milli direniş” haftası olarak kutlanması talimatı vermiş.
Bu kapsamda AKP'nin de içinde bulunduğu “siyasi ayak” operasyonuna başlama kararı alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş nedeniyle “telaşa” kapılmış.
Nedeni basit; muhtemelen CHP içinden de bazı milletvekilleri hakkında “FETÖ'cü” soruşturması başlatılacak. Ancak FETÖ soruşturmasıyla yürüyüşün aynı ana denk gelmesi “yanlış anlama olur mu?” kuşkusu yaratmış.
Erdoğan ise son kararını henüz vermemiş.”

 


 

İlgili Haberler