Can Ataklı: Hiçbir hukuk masalı Altan'ı aklamaz!

Can Ataklı: Hiçbir hukuk masalı Altan'ı aklamaz!
Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında FETÖ sanığı Ahmet Altan'ı hedef aldı.

Deneyimli gazeteci Can Ataklı, Ergenekon ve Balyoz davalarında TSK subaylarına çok ağır ifadeler kullanan ve FETÖ'nün medya yapılanması davalarında sanık olarak yargılanan Ahmet Altan'a çok sert tepki gösterdi.

Ahmet Altan'ın samimi olmadığını savunan Ataklı, "hiçbir hukuk masalı Altan'ı aklamaz" dedi.

İşte Can Ataklı'nın bugünkü yazısından çarpıcı kısımlar:

... Ahmet Altan savunması ile bir hukuk dersi vermiş, gerçekleri herkesin yüzüne çarpmış, falan.

(...)

Bu savunma metnini, kimin olduğunu hiç söylemeden biri bana verse ve okutsa az önce söylediklerimi tekrarlardım. Ama bunu yazanın kim olduğunu öğrenince durum değişiyor. Bu sözleri Ahmet Altan'ın söylemiş olması bana hiç samimi gelmiyor.

(...)

Ahmet Altan yönettiği Taraf adlı paçavrada medya tarihinin en rezil işini yaptı. Sırf AKP iktidarına destek vermek için kişileri karaladı, aşağıladı, yalan ve kumpaslarla yüzlerce insanın mağdur olmasına, yıllarca hapishanelerde en ağır koşullarda kalmalarına neden oldu. Gazetecileri jurnalledi, onların hapislere düşmesinden aldığı derin hazzı manşetlerine taşıdı.

(...)

O zaman aralarında benim de olduğum bir avuç insan yapılan haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında durduk. Hukukun bu kadar örselenmesinin bir süre sonra bu yolu açanları içinde boğacağını söyledik. Dinlemediler, alay ettiler, güç sarhoşluğunun etkisiyle ülkeyi kendilerinin yönettiğini zannettiler. Bugün kendi kazdıkları kuyunun içindeler artık. Bu saatten sonra demokrasi; hukuk masalları anlatarak, ki ifadeler muhteşem olsa bile, artık bir değeri ve geçerliliği kalmadı. Geçmiş olsun.