Çanakkale'de korkutan deprem!

Çanakkale'de korkutan deprem!
Saat 09 .49 da merkezüssü Çanakkale Gülpınar açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde aynı bölgede iki deprem daha olmuştu. Son dört saat içinde ise kentte irili ufaklı 10'dan fazla deprem meydana geldi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi yakınlarında sabah erken saatlerde başlayan deprem hareketliliği sürüyor. Bölgede 12 sarsıntı meydana geldi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi yakınlarında sabah 06.42'de 3.7, 06.44'te ise 3.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede hareketlilik sürüyor. Ayvacık çevresinde, bu saate kadar 12 deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, 3.7 ve 3.5'lik iki depremin ardından, Ayvacık yakınlarında büyüklükleri 2.4 ve 1.6 arasında değişen 10 ayrı deprem daha kaydedildi. Depremler hasara yol açmadı.

09.49'da merkezüssü Gülpınar açıklarında kaydedilen depremin büyüklüğü ise 4.1 oldu.

'GERİLİM ARTIYOR'

Bu arada son günlerdeki sarsıntıları DHA'ya değerlendiren Jeofizik Mühendisi Yrd.Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi'nde 7 ay ara ile görülen Richer ölçeğine göre 4.2 ve 4.4 büyüklüğündeki ve depremler ile Kandilli Rasathanesi'nin son açıklamalarını değerlendirdi. Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, bu depremlerin yeraltında gerilimin giderek arttığını gösterdiğini ancak, Kandilli Rasathanesi'nin “Marmara'da 7 büyüklüğünden fazla deprem olmaz" açıklamasına tam olarak katılmadığını söyledi.