Çankaya’ya çıkınca ‘esir’ler aklına geldi!

Çankaya’ya çıkınca ‘esir’ler aklına geldi!
Köşk seçimini kazanıp, yeni hükümeti kuran Tayyip Erdoğan, ABD operasyona başlayınca IŞİD’in elindeki Türk rehineler için canilerin merhametine sığındı:

Terör örgütü IŞİD’in elinde rehin olan Musul Konsolosluğumuzun 49 görevlisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aklına Köşk’e çıktıktan sonra geldi. 10 Ağustos’tan önce yürüttüğü propaganda döneminde çıktığı meydanlarda IŞİD’i ağzına almayan, hatta rehinelerle ilgili haber yapılmasın diye yargı yasağı bile getiren Erdoğan, Al Jazeera Türk kanalında yayınlanan ve internet sitesinde de yer alan röportajında, IŞİD’i eleştirdi. Erdoğan’ın, daha önce “rehine” kelimesini kullanmaktan kaçınmasına rağmen bu kez hem “rehine” hem de “esir” demesi dikkat çekti!

Yalvar yakar!
IŞİD’in Irak’taki saldırılarına yönelik bir soru üzerine Erdoğan, “Tabii bunun biliyorsunuz kaynağında Suriye yatıyor, kaynağında El Kaide yatıyor. Tabii bu gelişmeler neticesinde El Kaide biliyorsunuz IŞİD’i doğurmuştur. Şimdi IŞİD Suriye’den başlattığı hareketini maalesef Irak’a doğru devam ettirmiş ve Irak içerisinde de bu süreç devam ediyor. Yani temenni ederiz ki Irak Devleti yeni hükümetiyle beraber bu doğan kaosu ortadan kaldırır. Çünkü kaostan beslenen bu tür örgütlere de böyle bir fırsatı vermemiş olur diye düşünüyorum, temennim o” diyerek şöyle devam etti: “IŞİD bir taraftan ‘biz Müslümanız’ diyor ama öbür taraftan Müslüman olan 49 insanı orada rehine olarak tutuyor. Şimdi bir Müslümanın bir Müslümana bundan daha büyük zulmü olabilir mi? Bunun olmaması lazım, bu insanların bırakılması lazım. Bunların evlatları var, bunların eşleri var ve bütün bunların hepsi, yani beyleri ne zaman gelecek? Orada iki tane çocuk var, üç tane bayan var. Bütün onlar orada şu anda bir esir durumunda. Bunlar tabii ki bizi ve halkımızı ciddi manada üzmektedir. Temenni ederim ki aklı selim hakim olur ve bu 49 tane rehinemiz de sağ salim ailelerinin yanına dönerler.” 

Peşmergeyle devam!
Irak’ta yaşananlar ve Türkiye’nin yardımlarının sorulması üzerine de Erdoğan, şu anda Irak’taki Sünni, Şii, Yezidi kim olursa olsun hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın insani yardımları en ileri derecede devam ettirdiklerini bildirdi. Çok sayıda Yezidi’nin şu anda Türkiye’de misafir edildiğini de hatırlatan Erdoğan, “Bunların bir kısmı okullarımızda bir kısmı çadırlarda... Bütün gıdaları, ilaçları her şeyi verilmek suretiyle aynı zamanda dağlarda olanlara helikopterlerle insani yardımlar götürdük ve 150’ye yakın tır aynı şekilde gıda, ilaç yardımlarını ora ya taşıdılar, götürdüler ve Kuzey Irak yerel yönetimiyle sıcak bir irtibat halinde (!), onlara bu desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.