Cankurtaran: "Arap doları gelecek diye..."

Cankurtaran: "Arap doları gelecek diye..."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, Türkiye’nin yapacağı en büyük hatanın mezhep temelli bir gerginlikte taraf tutmak olacağını söyleyerek Hükümet'in tutumuna tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye’nin yapacağı en büyük hatanın mezhep temelli bir gerginlikte taraf tutmak olacağını belirterek, “Şam Emevi Camii’nde namaz kılacağız’ diyerek Türkiye’yi Suriye batağına sürükleyenler şimdi de ‘Arap doları gelecek’ diye Türkiye’yi Arap çöllerinin kumuna batırmasınlar” dedi.

Cankurtaran, yaptığı açıklamada, gerek Katar gerekse AKP hükümetinin dünyada İhvan hareketine destekleriyle bilindiklerini ve AKP’nin İhvan hareketi kaynaklı Rabia işaretini kendine sembol yaptığını belirtti.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal’ın “Rabia, her türlü darbeye karşı olmaktır” açıklamasına işaret eden Cankurtaran, “Bugün yanında yer aldığınız Erdoğan’ın dostu Katar’ın Emiri Şeyh Tamim’in babası Emir Hamad, tahtı, 1995’te babasından darbe ile ele geçirmişti. Tamim’in de tahtı, 2013’te babası Hamad’a silah çekerek aldığı, hatta babasını kısa süreliğine hücreye attırdığı iddia edilmişti. Her ikisi de Erdoğan’ın sıkı dostu. Bu nasıl darbelere, darbecilere karşı olmak? Madem bu kadar darbecilere karşıydınız o zaman niye karşı çıkmadınız?” diye dedi.

Ortadoğu’da gerginliğin gün geçtikçe arttığını ifade eden Cankurtaran, “İran’da son yaşanan saldırılar ve İran’ın bununla ilgili Suudi Arabistan’ı suçlaması bölgede mezhep temelli bir çatışma riskini iyice tırmandırdı. Türkiye’nin yapacağı en büyük hata mezhep temelli bir gerginlikte taraf olmasıdır. Katar’da bu süreçte askeri güç bulundurmak da bu tehlikenin içine balıklama atlamak olur. ‘Şam Emevi Camii’nde namaz kılacağız’ diyerek Türkiye’yi Suriye batağına sürükleyenler şimdi de ‘Arap doları gelecek’ diye Türkiye’yi Arap çöllerinin kumuna batırmasınlar” dedi. 

İlgili Haberler