“Canlı bomba” kadın, suçlamaları kabul etti

“Canlı bomba” kadın, suçlamaları kabul etti
Konya merkezli 3 ilde terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan biri kadın 16 kişi adliyeye sevk edildi

Konya, Ankara ve Manisa’da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında “canlı bomba” olduğu iddiasıyla yakalanan F.K. isimli kadının da bulunduğu şüpheliler, dün sabah saatlerinde yeniden Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında yer alan ve “canlı bomba” olduğu iddiasıyla yakalanan F.K. isimli kadının, polisteki ifadesinde yöneltilen suçlamaları kabul ettiği, kardeşinin bölgede öldürülmesinin ardından terör örgütüne “canlı bomba” olmak isteğini belirttiği öğrenildi.

IŞİD yöneticisi tutuklandı

İstanbul’da terör örgütlerine yönelik operasyonlarda yakalanarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden içlerinde IŞID yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev’in de olduğu 5 kişi tutuklandı.

Hakkari: Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “4 adet kalaşnikof uzun namlulu silah, 4 adet kalaşnikof silaha ait dipçik, 8 adet kalaşnikof silaha ait şarjör, 2 torba içerisinde 30 paket halinde 750 adet kalaşnikof uzun namlulu silah çapına uygun fişek, 4 adet şarjör kütüklüğü bulunmuştur” denildi.

İzmir: 7 kişi adliyeye sevk edildi. Yapılan operasyonlarda ruhsatsız av tüfeği, tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Antalya: Terör örgütü MLKP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan biri savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 13’ü adliyeye sevk edildi.

Malatya: Terör örgütleri PKK ve DHKP-C ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Adana: Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütleri PKK ve IŞİD’e yönelik operasyonlarında gözaltına alınan 54 kişiden, 16’sının sorgusu tamamlandı ve adliyeye sevk edildi.