Canlı bombanın kimliği belli oldu

Canlı bombanın kimliği belli oldu
Ariana Grande konserini kana bulayarak İngiltere'nin son yıllarda yaşadığı en büyük terör saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu.

İngiltere’nin son dönemde gördüğü en kanlı terör saldırısını gerçekleştiren teröristin ismi belli oldu. ABD’li pop yıldızı Ariana Grande’nin konserinde gerçekleşen saldırıyı üstlenen IŞİD militanının 23 yaşındaki Selman Abedi olduğu açıklandı. Yerel saatle dün gece 22:00 sularında kendini patlatan Abedi hakkında incelemelerin devam ettiği belirtildi.

ABD’li yetkililer, Abedi’nin terör saldırısını gerçekleştirmek için tren kullandığını ve Londra’dan Manchester’a geldiğini açıkladı.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Telegraph, Abedi’nin 1994’te Manchester’da dünyaya geldiğini belirtirken, ailesinin Muammer Kaddafi rejiminden kaçtığını yazdı. Abedi’nin babası Ramazan Abedi’nin bir güvenlik görevlisi olduğunu yazan Telegraph, ailenin önce Londra’da daha sonra da Manchester’ın güneyindeki Fallowfield bölgesine taşındığını ortaya çıkardı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırı sonrasında dünya liderleriyle görüştü. ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ve Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile görüşen May’in sözcüsü, “Başbakan, diğer liderlerle yaptığı görüşme sonrasında terör saldırılarının arkasındaki ideolojiyi bitirmek için birlikte çalışmaları gerektiği konusunda mutabık kaldılar” ifadesini kullandı.

Aralarında çocukların da olduğu en az 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında 59 kişi de yaralandı.