Kardeşim biz sana güvenmiyoruz!..

Kardeşim biz sana güvenmiyoruz!..
Kardeşim biz sana güvenmiyoruz!..

Öcalan’la yıllardır sürdürülen müzakereler hakkında Erdoğan’ın millete kesintisiz yalan söylediğini ifade eden CHP l

Öcalan’la yıllardır sürdürülen müzakereler hakkında Erdoğan’ın millete kesintisiz yalan söylediğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan’a seslendi: Bu konuda sicilin bozuk, güvenilecek en son kişisin. Grupta çık, adam gibi bir kez olsun doğruları söyle!

 

Sanatçı Müslüm Gürses’in cenazesi için dün sabah saatlerinde İstanbul’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’ya dönerken Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Abdullah Öcalan’la ilgili tutanaklar konusunda konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Bu konuda sicilin bozuk ve güvenilecek en son kişisin. Yarın (bugün) grupta çık, adam gibi millete doğruları söyle” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, yanında milletvekilleri Gürsel Tekin ve Akif Hamzaçebi ile birlikte Ankara’ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

 


Millete saygısı yok

 


 “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en utanç verici belgelerinin basında yer almasının üzerinden tam beş gün geçti. Bu tutanakların basına yansımasından sonra sabırla ve ısrarla soruyorum: Ortaklardan biri olan Abdullah Öcalan bugüne kadarki süreci açıkladı. Sıra diğer ortakta. Abdullah Öcalan’ın bu süreçteki ortağı diğer anlamda kader ortağı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tayyip Erdoğan, ’konuşmayacağım’diyor. Böylece millete saygı duymadığını açıkça ifade ediyor. Tutanaklar doğruysa, bu tutanaklar niçin yayınlandı, nasıl yayınlandı diye bir arayış içine girmeden Sayın Başbakan’ın bu tutanaklarla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz. Demokrasilerde bu da bizim en doğal hakkımızdır. Millet kendi kaderi üzerinde yapılan pazarlık ve anlaşmaları terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi zihniyete mahkum edildi. Tayyip Erdoğan olayın iç yüzü ile ilgili en küçük bir açıklama yapmış değil.”

 


Sicilin bozuk

 


Başbakan Erdoğan’ın söylediği “Bana güvenin” sözünü inandırıcı bulmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu talep Tayyip Erdoğan’ın milletimizden şu ana kadar istediği en orantısız taleptir. Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan’la senelerdir sürdürdüğü görüşmeler hakkında kesintisiz olarak millete yalan söylemiştir. Bu sürecin en büyük yalancısının millete dönüp, ’Ben size bilgi vermeyeceğim. Ama siz bana güvenin’diyerek milleten güven dilenmesi tiraji komik bir taleptir. Açıkça söylüyorum: Kardeşim biz sana güvenmiyoruz. Bu konuda millete yüzde yüz yalan söylemiş birisin. Bu konuda sicilin bozuk ve güvenilecek en son kişisin. En küçük bir güveni bile hak etmiyorsun. Yarın (bugün) grupta bir kez olsun çık, adam gibi bu millete doğruları söyle. Bunu bekliyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara’ya gitti.