Çarşaf yıkama sıklığıyla ilgili araştırma yapıldı: Bekar erkekler dört aya kadar yıkamıyor

Çarşaf yıkama sıklığıyla ilgili araştırma yapıldı: Bekar erkekler dört aya kadar yıkamıyor
Çarşaf yıkama alışkanlığıyla ilgili yapılan araştırmada ortaya çarpıcı veriler çıktı. Sonuçlara göre bekar erkeklerin neredeyse yarısı dört aya kadar çarşaflarını yıkamıyor.

İngiltere''de yapılan araştırma, yatak çarşaflarının hangi zaman aralığında yıkandığını gözler önüne serdi. Anket, 2 bin 250 İngiliz yetişkinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇARŞAF YIKAMA SIKLIĞI ARAŞTIRILDI

Bekar erkeklerin neredeyse yarısı, çarşaflarını dört aya kadar yıkamadıklarını söyledi. Yüzde 12''lik kesim, hatırladıklarında çarşaf yıkadıklarını itiraf etti.

Bekar kadınların daha sık çarşaf değişikliği yaptığı belirtilirken, bu kesimin yüzde 62''si çarşaflarını iki haftada bir temizlediğini kaydetti. Ülkede yaşayan çiftlerin ise her üç haftada bir çarşaflarını yıkadığını söylediği belirtildi.

“HER BİRİMİZİ ETKİLİYOR”

BBC''nin aktardığı haberde, “Bazıları bunu herkesin önünde tartışılmayacak bir konu olarak düşünebilir, ancak bu her birimizi etkileyen bir konu.” denildi.

“HAFTADA BİR VEYA İKİ KEZ DEĞİŞTİRİLMELİ”

Psikolog, sinirbilimci ve uyku uzmanı Lindsay Browning, BBC Radio 1''e verdiği demeçte, çarşafların haftada bir veya en fazla iki haftada bir değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Görüşüne gerekçe olarak Browning, “Çarşafların içine giren ter, onları sadece iğrenç kokmakla bırakmıyor, aynı zamanda tıkalı hale getiriyor.” diye ekledi.

 

İlgili Haberler