Casio’nun GPS sistemli akıllı saati görücüye çıktı

Casio’nun GPS sistemli akıllı saati görücüye çıktı
Geçen yılı büyük bir başarı ile kapatan Casio, toplam 37 milyon saati dünya pazarına sattı ve % 6 oranında büyüme sağladı. Başarı grafiğini 2014’te de sürdürmeye kararlı olan firma, Baselworld 2014’te yeni modellerini tanıttı.

Fuarda tanıtımı yapılan G-Shock, Baby-G, ProTrek, Sheen ve Edifice saatleri; paten, snowboard, sörf yapıp, tırmananlar için yol arkadaşları yaratmak fikriyle üretilmiş. Zorlu şartlarda kullanıcısına kolaylık sağlayan bu akıllı saatler aynı zamanda firmanın teknolojiyi kullanmadaki başarısının da birer göstergesi. Casio, Sony işbirliği ile geliştirdiği yeni G-Shock GPW-1000 modeli ile dünyanın ilk hibrit sistemli, GPS erişimli ve radyo frekans sinyalli saatini üretti. Zamanı daha hızlı gösterip hesap yapabilmesi amacıyla tüm GPS algoritmaları ile donatılan G-Shock GPW-1000, en az güçle yüksek performans sunuyor. Marka, ilk kez G-Shock’ta GPS teknolojisini kullanarak yenilikleri mevcut yapısına uyarlamadaki başarısını gösteriyor. Casio Multi-band 6 teknolojisi ile radyo frekansları dünyadaki 6 atomik zamanlama istasyonundan (Kuzey Amerika, İngiltere, Almanya, 2 adet Japonya’da ve Çin) birinden alıyor veya GPS sistemini kullanıyor.
GPS SİSTEMLİ SAAT
GPS sistemiyle donatılmış olan saat, uydudan aldığı sinyallerle nerede olduğunuzu buluyor ve zaman ayarlamasını bu sinyallere göre yapıyor. Yanındaki düğme 40 saniye basılı tutulduğunda uydu sinyaline göre bulunulan yerin saat ayarına geçebiliyor. Eğer uydu ile iletişime geçmekte zorluk çektiğiniz bir noktadaysanız saat doğrudan radyo frekansları  ile iletişime geçiyor; özellikle geceleri radyo frekansları  daha çok algılanıyor. Zor koşullarda güvenle kullanılan modelin her tarafı güçlü şoklara ve dış etkilere dayanıklı bir şekilde kaplanmış. GPS sinyalinin geldiği bölüm, sinyalin rahat alınması için transparan bırakılmış. Yolculuk sırasında ’uçak modu’na alınabilen saatin içerisinde karbon fiber materyaller kullanılmış; böylece daha hafif ve çok daha güçlü olması sağlanmış. Kayışının dayanıklılığını artırmak için de kauçuk üzeri karbon fiber kullanılmış. Camı safir kristal olan bu G-Shock modeli kırılgan görüntüsüne rağmen son derece sağlam.