Çavuşoğlu açıkladı: Karantinaya alınacaklar!

Çavuşoğlu açıkladı: Karantinaya alınacaklar!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip korona virüs tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu Çavuşoğlu, "Tüm misyonlarımızın ihtiyaçlarını konuşuyoruz" derken, Avrupa'dan gelecek 3 bin 614 Türk'ün karantinaya alınacağını duyurdu.

Korona virüs tedbirleri hakkında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm misyonlarımızın ihtiyaçlarını konuşuyoruz" dedi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, "Gelmek için 3 bin 614 vatandaşımız dönmek için başvurdu. Vatandaşlarımız İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacak" şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"3 BİN 614 VATANDAŞIMIZ DÖNMEK İÇİN BAŞVURDU"

5 Mart akşamı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde 9 ülke ile uçuşları durdurduk. 3 bin 614 vatandaşımız dönmek için başvurdu.
Vatandaşlarımız döndükten sonra 14 gün karantina ve gözetim altında olacaklarını duyurduk. 34 sefer planladı THY. Fiyatları makul tuttu. vatandaşlarımız uçaklardan alınarak İstanbul ve Kocaeli'ndeki yurtlara yerleştirilecek.

"20 ÜLKE İLE UÇUŞLAR DURDURULDU"

Dün akşam itibarıyla 6 ülkeyle daha uçuşlar durduruldu. Toplamda 20 ülke ilke daha uçuşlar durduruldu. Fas uçuşları durduracağını duyurdu. 1500 vatandaşımız var Fas'ta. Bu vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

.