Çavuşoğlu, "İran'daki olayların arkasında 2 kişi var"

Çavuşoğlu, "İran'daki olayların arkasında 2 kişi var"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'daki olaylara ilişkin, "İran gösterilere iki kişi destek veriyor Netanyahu ve Trump" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle buluştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulundn Çavuşoğlu, İran'daki olaylara ilişkin de açıklamada bulunu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle: 

İRAN GÖSTERİLERİNE NETANYAHU VE TRUMP DESTEK VERİYOR

"İran'da gösterilere iki kişi destek veriyor Netanyahu ve Trump. Biz dışarıdan bu tür müdahalelere karşıyız . Çatışmaların bir an önce durmasını, istikrarın geri gelmesini isteriz. İran’ı eleştiren ülkelerin samimi ve çifte standarttan uzak olması gerekiyor. Mısır’da darbe oldu, herkes destek verdi. Hani darbeye karşıydınız. Ruhani’nin açıklamalarını olumlu buluyoruz. Temennimiz sürecin bir an önce bitmesi.

ABD konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) getirmek istiyor. Bunun sebebi ABD yönetiminin güçlü İran karşıtlığı. BMGK'den böyle bir karar çıkmaz."

"PEŞMERGE BİZİMLE GÖRÜŞMEK İSTİYOR"

Öte yandan Çavuşoğlu, peşmerge yönetiminin de Türkiye ile görüşmek istediğini dile getirdi. Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Aslında bizimle görüşmek istiyor ama bazı şeylerden emin olmalıyız. Her zamankinden daha fazla bize ihtiyaçları var."

İlgili Haberler