Çavuşoğlu'ndan ABD'nin 4 şartına ilişkin açıklama

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin 4 şartına ilişkin açıklama
Portekizli mevkidaşı ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmenin ardından ABD'li heyetin vize krizi için sunduğu 4 şart ve peşmergenin korsan referandumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile bir araya geldi. İki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. 

ABD ile vize kriz için Ankara'ya gelen heyet hakkında açıklamada bulunan Çavuşoğlu, "Türkiye dayatmalara boyun eğmez" dedi. 

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Kabul edeceğimiz, kanunlarımıza, anayasamıza ve egemenliğimize uygun bir şey olduğunda tabii iş birliği yaparız. Ama Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez ya da kabul edemeyeceğimiz şartları da biz başından reddederiz. İş birliğine varız ama Türkiye'de bağımsız bir yargı vardır. 

IKBY yanlış hesap yaptı ve tavsiyelerimizi dinlemedi. Oysa biz şu anda karşılaştıkları sorunların olabileceğini kendilerine söylemiştik. Fakat bu hesap tabii ki Bağdat'tan döndü. Daha fazla kazanım elde edeceğini düşündü, olmadı. Kürtleri birleştireceğini düşündü, tam tersi Irak'ta Kürtleri maalesef böldü. Şu anda büyük bir kaos var, karmaşa var."

İlgili Haberler