Çavuşoğlu'ndan ABD'ye cevap

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye cevap
Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu, Trump'ın Rahip Brunson hakkında yaptığı açıklamaya cevap verdi. Çavuşoğlu, "Kimse Türkiye'nin ne yapacağını dikte edemez. Gelen tehditleri tolere edemeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak ABD'nin 'Brunson' açıklamasına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Türkiye'ye kimse dikte edemez, tehdidi tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes istisnasız için geçerlidir" dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN DE TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Pence’in ülkemize yönelik sosyal medya paylaşımları hakkındaki soruya cevabı

Türkiye hukukun üstünlüğünü esas alan köklü bir demokratik geleneğe ve siyasi düzene sahip egemen bir devlettir. Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez. Türkiye’ye karşı tehditkar bir dil kullanılması kabul edilemez.

Ülkemiz ABD ile ilişkilerini düzeltmek için bugüne kadar gereken siyasi iradeyi ortaya koymuş ve üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. ABD Yönetimi’nin ülkelerimiz arasındaki müttefiklik ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan tehditkar mesajlarını kabul etmemiz mümkün değildir.
Brunson davası hakkında Amerikalı muhataplarımıza çeşitli vesilelerle gerekli açıklamalar yapılmış ve konunun bağımsız Türk yargısının yetki alanında olduğu açık bir şekilde vurgulanmıştır.

ABD Yönetimini biran önce bu yanlış söylemi bir kenara bırakarak bugüne kadar sürdürdüğümüz yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz.

İlgili Haberler