Cebel Ali Limanı alev topuna döndü

Cebel Ali Limanı alev topuna döndü
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentindeki Cebel Ali Limanı'nda şiddetli patlama meydana geldi. Patlamanın ardından liman adeta alev topuna döndü. Patlamanın geminin konteynerinde meydana geldiği belirtildi.

Patlama büyük panik yaşattı

AA''nın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri''nin en önemli limanlarından olan ve Dubai kent merkezinin 30 kilometre uzağında bulunan Cebel Ali Limanı''nda şiddetli bir patlama meydana geldi. Kilometrelerce uzaktan duyulan patlama büyük paniğe neden oldu. Patlamanın ardından alevler geceyi adeta aydınlattı.

 

BAE resmi ajansı WAM''ın Twitter hesabından "Dubai Enformasyon Ofisi: Sivil savunma ekipleri Cebel Ali Limanı''nda bir gemide bulunan konteynırda meydana gelen patlama sonucu çıkan yangına müdahale ediyor" paylaşımında bulunuldu.

Sivil savunma ekipleri, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Patlama ve yangın görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Birleşik Arap Emirlikleri''nin (BAE) Dubai kentindeki Cebel Ali Limanı''nda patlama sonucu çıkan yangının kontrol altına alınarak söndürüldüğünü bildirdi.
Dubai hükümetinin medya ofisinden limanda meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Limanda demirli geminin konteynerindeki patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada, olayda herhangi bir ölü veya yaralının bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, limanda gemi hareketliliğinin normal seyrine dönmesi ve herhangi bir kesintinin yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

İlgili Haberler