Cehennem çukuruna düşerken

"Bundan ötesi cehennem" diye tarifi yapılabilecek bir maçta karşı karşıya gelen ligin dibinde debelenen iki takımdan Trabzonspor çukura yuvarlanmaktan şimdilik kurtuldu ama, bu çukura düşmekte olan Kayserispor'u yalnız bıraktı anlamına gelmez, gelmemeli.

Ama, şu bir gerçek ki, Kayserispor galibiyeti öncelikle Ersun Yanal'ı yerinde kalma, yönetime de "bırakın gidin" baskısına karşı direnme gücü vermiştir. Çünkü, Kayserispor karşısında bırakın galibiyet alamamayı, berabere kalmak bile Ersun Yanal'ı ilk yarı tamamlanmadan  yolcu edebilecekti. O nedenle bu maç Ersun Yanal için yolcu trenine alınmış son bilet idi. Kağıt üzerinde muhtemel bir yenilgi karşısında ister istemez bileti kullanacaktı.

Şimdi de, "Bu maç dönüm noktamız ve yeniden dirilişimizin başlangıcı olacaktır" beyanatların verileceğini hisseder gibiyim. Ama, ligin en zayıf halkalarından biri olan Kayseri karşısında hakem Serkan Çakır'ın da penaltıları es geçmesiyle alınan bir galibiyeti gelecek için mihenk taşı saymak ne derece doğrudur? Bunu değerlendirmenize bırakıyorum.

Türkiye Profesyonel futbol liglerini oluşturan 7 gruptaki toplam 126 takımın içinde, 3. Lig 3'üncü grubun son sırasındaki 4 golü bulunan Maltepe'de olmasa, "Tüm liglerin en az gol atan takımı" unvanını elde edecek olan Trabzonspor'un ilk yarıda Bero ile bulduğu gol kendisine bu unvanı kaybettirmedi ama, cehennem çukuruna düşmekten  kurtardı denebilir.

İlk bölümünde alanın tümünü bir bütün kabul ederek "tam saha baskı" uygulamasını tercih edip, bununla da hatırı sayılır bir hakimiyet yakalayan bordo-mavililer ikinci yarıda bu üstünlüğüne rakibine kaptırdı ise de Mehmet Ekici ve Yusuf ile bulduğu boşluklardan ikinci bir golü yakalama fırsatını da tepmedi değil.

Sonuçta;  "bu maça kadar verilmeyen penaltıları ile çokça puan kaybeden Trabzonspor, bu kez Serkan Çınar'ın Kayserispor'dan çaldığı 3 penaltı pozisyonu ile 3 puanı hanesine yazdırmış oldu" dersek doğruya hizmet etmiş oluruz. Ama, yine de önceki maçların bazılarına göre biraz daha futbola benzer bir şeyleri de gördüğümüzü söylemez isek bir başka haksızlığa da yol açmış oluruz. Kısacası öyle veya böyle, Trabzonspor cehennem çukurunun kenarından bir adım dışarıya çekilerek az da olsa rahat bir nefes almıştır.

Yazarın Diğer Yazıları