Celal Şengör: "Türkiye'de üniversite yok"

Celal Şengör: "Türkiye'de üniversite yok"
Prof. Dr. Celal Şengör, CNN TÜRK'te katıldığı bir canlı yayın programında Türkiye'de üniversite olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Celal Şengör, CNN TÜRK'te Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in konuğu oldu. Şengör, ''Üniversite dediğiniz yer bilgi üretiminin üniversiteye yaygın olarak yayılıp, bilginin öğrenciye verildiği yerdir, meslek okulu değildir. Dolayısıyla Türkiye'de adına üniversite denilen kurumlar bunları yapmıyorlar, bunların içinde bunu yapmaya çalışan bazı kişiler var'' dedi.

Şengör sözlerine söyle devam etti: 

"Galatasaray Lisesi'ni üniversitelere tercih ederim. Beş para etmez kurumlar. Biz İstanbul Teknik Üniversitesi'ne kütüphane yaptırmak istedik. Toplana toplana 60 bin lira para toplandı. Halkın da umurunda değil. Buradan şunu anlıyorsunuz; kalite halkın umurunda değil. Halk diploma istiyor. İş bulmak için diploma istiyor. Ama bulduğu iş de umurunda değil; masasında oturup maaşını almak istiyor. Bu şartlar da kimsenin eğitim umurunda değil."

'CEP TELEFONU HİÇ KULLANMADIM'

"Şengör hayatı boyunca telefon kullanmadığını da açıkladı. 'Bana insanlar evden erişiyorlar' diyen Şengör sözlerine şöyle devam etti: 'Telefon kullanmadığım için hiç zorlanmıyorum. Ben kimseyi aramıyorum. Bir dosya gönderecekleri zaman bilgisayarıma gönderiyorlar"