“Usulsüz dinleme”ye 17 tutuklama istemi

“Usulsüz dinleme”ye 17 tutuklama istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2007 ve 2011 yılları arasında yapılan usulsüz dinlemelerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında göz altına alınan 25 şüpheliden 17’si tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcılık 8 şüpheli için de adli kontrol şartı istedi

“Usulsüz dinleme”ye 17 tutuklama istemi

11 polise daha gözaltı

Öte yandan Gaziantep’te “paralel yapı” iddialarına yönelik operasyonda, emekli bir emniyet müdürü ile 10 polis gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda bir süredir sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçerek dün sabah erken saatlerde polis meslek yüksekokulundan bir süre önce emekli olan 3. sınıf emniyet müdürü Ahmet G., 7 komiser ve 3 polis memurunu evlerinde gözaltına aldı. Şüpheliler, Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Eş zamanlı baskın

Bu arada, Niğde merkezli operasyonda, bir dernek üzerinden var olduğu iddia edilen “paralel yapı” ya finans desteği sağladığı öne sürülen 9 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği (NÜMDER) başkanı ve üyelerinin evlerine sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi. Dernek Başkanı Salih M., proje sorumlusu Sadık B., muhasip Müjdat Ş., sekreter Yüksel Ç., üye Ersin E. ve proje sorumlusu yardımcısı Gökhan K., evlerinde gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonla proje sorumlusu yardımcısı Ahmet Ü. Ankara’da, Eyüp Ö. İstanbul’da ve dernek başkan yardımcısı Kemal G. ise Bursa’da yakalandı. Niğde’de gözaltına alınan 6 zanlı, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.