Cemaat okulunda bakın ne çıktı?

Cemaat okulunda bakın ne çıktı?
Kazan İlçesi'nde cemaat okullarında darbe girişiminin olduğu geceden kalma askeri üniformalar çıktı.

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde cemaat okullarında askeri üniformalar çıktı. Polis, üniformaların 4'üncü Ana jet Üs Komutanlığı'ndan kaçan askerlere mi, ya da darbenin gerçekleşmesi halinde başka bir amaçla mı kullanılacağı araştırılıyor.

Geçen 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin püskürtülerek gözaltına alınmalarının ardından tüm yurtta olduğu gibi Kazan İlçesi'nde de okul ve yurtlarda yapılan arama sonucu uygunsuz binalar kapatılmaya başlandı. Kazan'da Cemaat'e ait 2 eğitim kurumu ve 2 öğrenci yurdu, Kazan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Mühürleme işlemi ardından bazı okul ve yurtların camlarının kırılarak içeri girilerek bazı bilgisayar ve suç oluşturabilecek kanıtların karartılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Cemaat'e ait okul ve yurtlarda yapılan aramalarda, rütbeleri sökülmüş 15 askeri üniforma ele geçirildi. Bir poşete konularak depoya kaldırılan üniformalara emniyet güçleri tarafından el konuldu. Okulda görevli personel, müsamere için kullanıldığını iddia ettiği kıyafetlerin ilkokul çocukları için uygun olmadığı belirtildi. Polis, kıyafetlerin 4. Ana jet Üssü'nden kaçan askerlere mi, yoksa darbenin başarılı olması halinde başka bir amaç için mi kullanılmak istendiğini araştırıyor. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Bu; ihanet çetesinin icraatlarından biri. Samanyolu Okulu'nda, Kazan’daki okullarından birinde askeri üniformalar bulunmuş. Biz bu olayları takip ediyoruz tabii. Bunların ne kadar iç içe olduğunu, devletin bu okulları kapatmakta ne kadar haklı olduğunu gösteren bir gelişme bu da. Bu kadar ihanet içinde olabileceklerini kimse beklemiyordu. Ama bunlar gerçek yüzlerini 15 Temmuz gecesi gösterdiler bize. Devlet te bunların gereğini yapacaktır” dedi.