Cemal Canpolat’ın İmamoğlu hakkında söylediği sözler İBB Meclisi’ne taşındı. AKP soru önergesi verdi

Cemal Canpolat’ın İmamoğlu hakkında söylediği sözler İBB Meclisi’ne taşındı. AKP soru önergesi verdi
AKP, CHP İl Başkan adayı Cemal Canpolat'ın delegelerin rakibine oy vermesi şartıyla İBB'de işe alındığı iddiasıyla ilgili önerge verdi. CHP ise iddiayı reddetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, CHP İstanbul İl Kongresi'nde başkan adayı olan Cemal Canpolat'ın İBB'deki işe alımlar ve delegelerle ilgili sözleri tartışıldı.

Cemal Canpolat, geçtiğimiz pazar günü yapılan kongrede, delegelerin rakibi Özgür Çelik'e oy vermesi şartıyla işe alındığını iddia etmişti.

canpolat.png

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Canpolat, "Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP'lilerin sadece ilçe seçimlerinde, mahalle seçimlerinde, delege seçimlerinde işe girdiğini sevinerek duyuyorum. CHP delegelerini sadece size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum. Sevgili delegeler, CHP'den istifa edip İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir" demişti.

ibbmeclis1.jpgAKP SORU ÖNERGESİ VERDİ: İBB VE ŞİRKETLERİNDE KAÇ DELEGE İŞE ALINDI?

İBB Meclisi ekim ayı ikinci oturumunda Cemal Canpolat'ın iddiaları gündeme geldi.

İBB Meclisi Temel Haklar Komisyonu Başkanı Ali Rıza Teke, Canpolat'ın İBB'deki işe alımlarla ilgili açıklamaları üzerine soru önergesi verdi.

Teke, Canpolat'ın beyanlarının, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun işe aldığı kişileri "liyakat ile değil siyasi menfaat için oy verme karşılığında aldığını ifşa ettiğini" söyledi.

İBB'de işe alımlarla ilgili daha önce 38 soru önergesi verdiklerini ancak bunların cevapsız bırakıldığını belirten Teke, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"İBB Başkanı İmamoğlu tarafından İBB ve iştirak şirketlerinde çalışmak üzere kaç delege işe alınmış yahut kaç delegeye işe alım sözü verilmiştir? Medyaya yansıyan delegelerin haricinde İBB Başkanlığında çalışan başkaca delegelerin olup olmadığı ne zaman açıklanacaktır? İmamoğlu tarafından CHP İl Başkanı olması için desteklenen Özgür Çelik'in seçilmesi amacıyla delegelere iş garantisinden başka hangi sözler verilmiştir? İBB'nin hangi makamları CHP'nin iç meseleleri için peşkeş çekilmektedir? İşe alınan delegeler ile de stratejik ve siyasi bir amaç mı güdülmektedir? Hem CHP delegesi olmaları hem de İBB çalışanı olarak maaş almaları siyasi etikle bağdaşmakta mıdır? İmamoğlu, halkın sorunlarına odaklanıp çözüm üretmek yerine vaktinin ve enerjisinin çoğunluğunu neden CHP'nin iç meselelerine harcamaktadır?"

"İBB'DE ÇALIŞAN 90 BİN KİŞİNİN ÜYELİKLERİNE BAKIN, KAÇI AK PARTİLİ KAÇI CHP'Lİ"

Ali Rıza Teke'nin soru önergesine CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı cevap verdi.

Kösedağı, açıklamaların gerçekle alakası bulunmadığını söyleyerek, "Açıklama kişinin kendisini bağlar. Kongrede delegelerin oyunu almak için yapılmış bir açıklamadır. Önergeye ret vereceğiz" dedi.

AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise "Sayın Canpolat sanırım 32 oyla seçimi kaybetmişti. Kurultayda teveccüh de gördü. İddialar ve tespitler çok net. Canpolat bizim 4,5 yıldır söylediklerimizi teyit etti. Hatta partilere personellerin hangi partilere göre dağıtılacağını da açıklamışlardı. İBB'de çalışan 15 delege var. Liste önümde, kamuoyunda da paylaşıldı. Sadece bir kişi bu dönem görev almamış. İBB imkanlarının İBB Başkanı'nın siyasi kariyeri için kullanılmasına karşıyız" diye konuştu.

Tekrar söz alan CHP’li Kösedağı, "siyasi kayırmacılığın kendilerinin değil AKP'nin işi olduğunu" söyledi. İBB'deki işe alımlara değinen Kösedağı, şöyle devam etti:

"İşe alımlar Sayın Başkanımızın partimiz içinde en çok eleştirildiği konudur. Biz bize gelen talepleri İBB Kariyer üzerinden gerçekleştiriyoruz. İBB'de çalışan 90 bin kişinin parti üyeliklerine bakın, kaç kişi AK Partili, kaç kişi CHP üyesi görün. Hakkaniyetli, vicdani bir süreç yürüyor. Biz kimseye işe alma sözü vermedik. Arşiv araştırması bile 60-70 gün sürüyor."

Soru önergesinin Başkanlık makamına havalesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İlgili Haberler