Cenazelerden seçim devşirmek

Cenazelerden siyaset üretmek ne büyük arsızlık.
Ne yaman bir ahlaksızlık.
Siyaseti bu kadar küçültmeye, onu bu derece değersizleştirmeye kimin hakkı var?
AKP’lilerin elinde din de siyaset de ahlak da ve değerler sistemi de anlam kaybına uğradı.
Terör örgütü, devletin bir savcısını rehin almış, şehit etmiş. Teröristler, polisle girdiği çatışmada da öldürülmüşler.
Hiçbir şehit cenazesine gitmek için bu kadar acele etmeyen, hatta gidenleri de “kandan beslenmekle” suçlayanların kaymak tabakası, anında cenazede.
Başbakan, orada.
Yurt dışından döner dönmez, büyük bir telaşla Cumhurbaşkanı da orada.
Affedersin arkadaş, daha düne kadar onlarca, yüzlerce devlet görevlisi teröristlerce vurulup şehit edilirken, siz hiç ortalıklarda yoktunuz. Şimdi bu telaş ve acelecilik niye?
Ortada bir gariplik var.
Geleneklere ve dinî adetlere sığmayan bir durum yaratılmasının sebebi nedir?
Cenaze namazını kılıp, daha cenaze toprağa verilmeden Başbakan’ın ortalığa çıkıp, caminin önünde, camiye gelen cemaate ve ölene saygısızlıkla, muhalefet liderlerinin adlarını anarak cenazeye gelmediklerini söylemesi, bir çeşit cenaze üzerinden siyasi çıkar sağlamak değil midir? Aynı şekilde, rakipleri tahrik etmek, kamuoyunu, kasten tasarlanmış olarak kin ve düşmanlığa yöneltmek değil midir?
Gazeteleri ahlaksızlıkla, teröre destek olmakla suçlamanın sebebi nedir?
Çok daha vahimi, uçaktan iner inmez üst düzey devlet büyüğünün geldiği cenaze evini mitinge çevirmesi, İslam’ın hangi ahlaki değeri ile örtüşüyor?
Gerilim, düşmanlık, öfke konuşmaları yapmak ve buradan oy hesabına yönelmek, Türk milletinin millî, manevi, ahlakî değerlerinin çökertilmesi, toplumun kamplaştırılması, gerilim üzerinden bölücülükle iktidar olma amacından başka bir şey olabilir mi?
İktidar sahipleri, en başından yasa koyucunun -ki kendileridir- koyduğu yasalara göre devleti yönetmesini benimsememiş, önceki seçimlerde Berkin Elvan’ın cenazesini seçim meydanlarında siyaset malzemesi yapmayı ahlaksızlık görmemiş, şimdi de, onun adına gerçekleştirilen rehine olayını hem yönetememiş ve hem de bunun sonucundan çıkan ölümlü, acılı durumu, siyasal çıkar hesabıyla yeniden siyaset malzemesi yapmıştır.
Devleti yönetenler terör üzerinden siyaset yapmamalıdırlar.

Yazarın Diğer Yazıları