Cenevre öncesinde teröristler taarruzda...

Cenevre öncesinde teröristler taarruzda...
Mayıs’ta Cenevre’de yeniden başlayacak Suriye görüşmeleri öncesinde, teröristler İdlib’in Cisr eş-Şuğur ilçesini ele geçirdi

Suriye’deki terörist oluşumlardan El Nusra hareketi tarafından başlatılan Zafer Operasyonu’na katılan saha komutanlarından İyad Şear, İdlib’in batısında stratejik öneme sahip Cisr eş-Şuğur ilçesine 3 gündür devam eden saldırıların ardından bölgenin dün tamamen kontrol altına alındığını söyledi. İlçe çevresinde rejim güçlerine ait çok sayıda askeri noktanın kontrol altına alındığını belirten Şear, “Kent merkezinde muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Esad güçleri, ilçeden çekilmek zorunda kaldı” dedi. Şear orduya bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin, isyancılar tarafından ele geçirilen kontrol noktalarına saldırılar düzenlediği bilgisi de verdi. Cisr eş-Şuğur’a yönelik operasyonun stratejik hedefleri konusunda da bilgi veren Şear şöyle devam etti: “Ana hedef, Esad güçlerine giden yardım yollarının kesilmesidir. Cisr eş-Şuğur, Esad güçlerine giden yardım yollarının kesiştiği stratejik bir yerde. Lazkiye ve Hama’dan gelen takviye birlikler bu ilçe üzerinden bölgedeki Esad güçlerine ulaşıyordu.”Şear, Cisr eş-Şuğur’un alınmasıyla İdlib’in Eriha bölgesinde binlerce rejim askerinin muhasara altında kaldığına işaret ederek, İdlib bölgesinde henüz ele geçirilemeyen yerlerin el-Fua köyü, Mastuma ve Karmid askeri kışlası, Ebu Zuhur askeri havaalanı ile Eriha ilçesi olduğunu aktardı. Zafer Operasyonu’na, El Nusra Cephesi, Ahraru’ş-Şam Tugayı, İslam Ordusu ile Enşaru’ş-Şam Birliği iştirak etmişti.

“Teselli ödülü yetmez”

Öte yandan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra, Cenevre’ye mesaj vererek “Suriye halkının gerçekleştirdiği devrimin karşılığı olarak verilecek bir teselli ödülünü asla kabul etmeyeceğini” belirtti. Suriye’de yaşanan son gelişmeler, dördüncü yılını dolduran krizin, bölgesel ve uluslararası yankıları, bölgede ivme kazanan terör eylemleri ile silahlı muhalif güçlerin durumunun yanı sıra ülkelerinde ve ülke dışındaki Suriyelilerin maruz kaldığı zorlukları anlatan Sabra, Yemen’deki “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun “Esad’ın düşmesi” konusunda Suriyeli muhaliflere umut verdiğini dile getirdi.