Cenk Tosun: 3 gün evden çıkmıyorum

Cenk Tosun: 3 gün evden çıkmıyorum
İngiltere’de Everton forması giyen milli oyuncu Cenk Tosun, bilinmeyen yönlerini anlattı. Golcü oyuncu gol kaçırdığı bir maçı kaybettiklerinde hiç uyumadığını ve 3 gün evden çıkmadığını söyledi.

İngiltere Premier Lig’de Everton forması giyen Cenk Tosun, İngiltere’ye alışmaya başladı. Geçtiğimiz sezon devre arasında Beşiktaş’tan 27 milyon Euro bonservis bedeli ile Everton’a transfer olan Cenk Tosun, gün geçtikçe takımdaki yerini sağlamlaştırdı. İngiltere’de yayın yapan Daily Mail gazetesine röportaj veren Cenk Tosun, hiç bilinmeyen bir yönünü anlattı.

Everton taraftarlarının takım için savaşan ve sahada elinden geleni veren futbolcuları sevdiğini söyleyen Cenk Tosun “Ben de bu karakterde bir oyuncuyum. Yenildiğimiz ya da berabere kaldığımız maçlardan sonra gece uyuyamıyorum. Eğer gol kaçırdığım bir maçı kaybedersek eve gittiğimde tamamen o pozisyonu düşünüyorum. Üç gün evden çıkmıyorum” dedi. Taraftarlar ile şehir merkezinde birlikte olmaktan keyif aldığını söyleyen Cenk Tosun “Etrafta yürüyorum ve Everton forması giyen taraftarları görüyorum. Bu beni gururlandırıyor. Ben de onları gururlandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Eski teknik direktörü Sam Allardyce ile Everton’ın yeni hocası Marco Silva arasındaki farkları da anlatan Cenk Tosun, artık daha hücum ağırlıklı oynadıklarını söyledi. Sam Allardyce’ın defansa ağırlık veren kontra atak futboluna önem veren bir çalıştırıcı olduğunu belirten Cenk Tosun, Marco Silva ile ilgili ise “Artık hücumda daha özgürüz. Daha çok golü düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon İngiltere Premier Lig’de 5 maçta forma giyen Cenk Tosun, henüz gol atmayı başaramadı.

Cenk Tosun’un beş maçta iki asisti buluyor.