Cenk Tosun İngiltere'yi salladı

Cenk Tosun İngiltere'yi salladı
Everton, deplasmanda Stoke City'iyi Milli futbolcumuz Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 mağlup etti.

Cenk Tosun’un formasını giydiği Everton, Stoke City’yi deplasmanda 2-1 mağlup ederken, Cenk Tosun attığı 2 golle galibiyetin mimarı oldu.

Yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. 30. dakikada ev sahibi ekipten Graham Adam’ın kırmızı kart görmesiyle ikinci yarıda baskısını iyice artıran Everton, 69. dakikada Cenk Tosun’un fileleri havalandırmasıyla 1-0 öne geçti.

77. dakikada Stoke City, Moting ile eşitliği yakaladı. Mücadelenin 84. dakikasında yeniden sahneye çıkan Cenk Tosun, attığı şık golle takımını 2-1 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu.

Son üç haftadır gollerine devam eden Cenk Tosun, Everton formasıyla böylece 4. golüne ulaştı.

İngiltere Premier Ligi'nde 31'inci hafta karşılaşmasında Stoke City deplasmanına çıkan Everton'a attığı 2 gole 3 puanı getiren Milli futbolcu Cenk Tosun'a maç sonu hocası Sam Allardyce'tan övgü dolu sözler geldi.Stoke City deplasmanında 2-1 galibiyetle ayrılan Everton'da galibiyetin mimarı olan ve maçın adamı seçilen Cenk Tosun için hocası Sam Allardyce şunları söyledi:

"Daha önce böyle bir havayı hiç görmedim. Bu şartlarda kazanmak önemliydi. Şansları değerlendirmek için iyi bir golcü istersiniz ve biz bunu Cenk ile yaptık. Tutkulu oynuyor ve doğru zamanda, doğru yerde olma yeteneğine sahip. Bugünkü galibiyetin en önemli sebebi Cenk'ti."