CEO yalvardı: Bu aracı almayın

CEO yalvardı: Bu aracı almayın
FCA CEO’su Marchionne, “Ne kadar az sayıda elektrikli 500e modelimizden satarsak o kadar kârdayız. Zira, otomobil başına 14 bin dolar zarar ediyoruz” diye yakındı.

Dünyaca ünlü Fiat Chrysler Automobiles (FCA) CEO’su Sergio Marchionne, müşterilerine bir çağrıda bulunarak, vergiler hariç 32 bin 650 dolardan sattıkları 500e elektrikli modellerini satın almamalarını rica etti. Marchionne, bu arabadan araç başına 14 bin dolar zarar ettiklerini söyledi. 

Tesla Motors kâr da 
Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; ABD’nin Washington kentinde Brookings Institution’da bir konferansta konuşan İtalyan asıllı CEO Marchionne; elektrikli arabalardan Tesla Motors’un kâr ettiğini, onun da S modeli sedanının yüksek fiyatı sayesinde bunu başardığını söyledi. Marchionne, “Ne kadar az sayıda elektrikli 500e modelimizden satarsak o kadar kârdayız. Zira, otomobil başına 14 bin dolar zarar ediyoruz.” diye yakındı. ABD’de benzinli Fiat 500 otomobiller 17.300 dolardan; elektrikli 500e ise vergiler hariç 32.650 dolardan müşteriye sunuluyor.