Cerablus'ta YPG'ye ağır darbe

Cerablus'ta YPG'ye ağır darbe
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin destek verdiği Cerablus operasyonunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Dün itibarıyla ÖSO’nun güney ve batı yönlerinde ilerleyişi sürdü ve Cerablus’ta 10, Rai’de 3 köy ÖSO denetimine geçti.

Cerablus (Karkamış) bölgesinde Amerina, Ayn El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina ve Ez Zahiriyah köyleri ÖSO kontrolüne geçti. Rai (Çobanbey) bölgesinde Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köyleri de ÖSO'ya geçti.

Cerablus bölgesinde Türk tanklarına saldıran PYD-PKK hedefleri hava operasyonunda vurulmuştu. Operasyonda 25 PYD'linin öldürüldüğü duyurulmuştu.

Hava saldırısının ardından Amarne köyünün güneyinde PYD hedeflerinin kullanılmaz hale geldiği gözlendi. AA'nın geçtiği habere göre PYD'lilerin üzerlerinde silah ve mühimmatların yanısıra örgüte ait dokümanlar bulundu. Bulunan eşyalar arasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a ait kitaplar da var. Bazı YPG'lilerin Türkiye'den gittiği görüldü. Bulunanlar arasında Cizre doğumlu ve kod adı “Eylem Botan” (18) ile Şırnak doğumlu kod adı Berçem Siperte olan iki kadın PYD'linin kimlikleri de var.

Operasyonda 7 YPG'linin ÖSO tarafından rehin alındığı belirtiliyor. AA, bölgeden bu fotoğrafları geçti.

Bir PYD'linin kolundaki Öcalan arması dikkat çekti.

Amarme Köyü'nün güneyindeki PKK/PYD karargahında çeşitli belge ve dokümanlara el kondu. YPG'liler arasındaki Türkiye doğumlular dikkat çekti.

PKK/PYD karargahında çeşitli notlar da bulundu.